NA SLOVO NA SLOVO: Mnogi poznati fudbaleri "prekršteni"

Ko radi, taj i greši, ali ljudi koji su zaduženi da štampaju imena fudbalera koji igraju u najboljim svetskim ligama baš umeju da preteraju. Bekam, Santa Kruz i Andreson samo su neke od "žrtava"

  • 0

Često se desi greška u pisanju, ali se ista lako ispravi. Ipak, ukoliko se desi greška u pisanju imena igrača iz jednih od najboljih svetskih liga, pa se takva imena štampaju na dres, teško će se to ispraviti. Pogotovo ako iste greške zabeleže fotoaparati.

Najsvežija "ispala" je greška u pisanju imena fudbalera Andersona koji je "iznenada postao" Annesron. Pored njega postoji još dosta sličnih slučajeva.

1. Na dresu paragvajskog futbalera Santa Kruza 2009. godine u utakmici Blekburna i Hal Sitija pisalo je Satna Kruz.

2. Dejvid Bekam davne 1997. godine nije bio toliko popularan, bar ne ljudima koji štampaju dresove, jer je na njegovim leđima umesto "Beckham" pisalo "Beckam".

3. Ole Gunar Solskjer još jedan je od "žrtava" kome su slova k i s zamenila mesta.

4. U sličnoj situaciji bio je fudbaler Blekburna David Bentli koji je na dresu pisalo Betnli.

5. Najinteresantniji je slučaj Poljaka Tomasa Kuščaka kome su pogrešno napisali prvo slovo imena! Tadašnji golman Mančester junajteda preimenovan je u Zusczaka.

Pored navedenih grešaka tu su fudbaler Sportinga Lidson kome su slovo s potpuno okrenuli, pa je izgledalo kao z, Maskerano koji je ostao bez slova h i klub Kristal Palas na čijem grbu je u imenu kluba izostavljeno slovo h.

 

(J.Jovčić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA