JANKOVIĆ ZVANIČNO TRENER: Srećan sam što sam ovde, hvala FSS-u! (VIDEO)

- Da je bilo koji drugi klub bio u pitanju, ne bih to uradio. Odnos prema Zvezdi je vanvremenski, ne zavisi ni od imena ni prezimena, ni stanja ni kalendara - rekao je na predstavljanju na "Marakani" novi trener Crvene zvezde

  • 1

Novi trener Crvene zvezde i zvanično je Aleksandar Janković, koji je danas potpisao dvogodišnji ugovor na "Marakani".

- Mnogo emocija je u meni, dosta ih je teško opisati. Pre svega, vraćam se posle četiri godine, i sama činjenica da me klub pozvao u ovakvom trenutku za mene je velika satisfakcija. To proizlazi iz onog što sam radio pre četiri godine.

Janković je naglasio da ne bi mogao da preuzme kormilo Zvezde da nije bilo razumevanja i dobre komunikacije sa Fudbalskim savezom Srbije.

- Ne bih ovde sedeo da nije bilo konstruktivne komunikacije sa predsednik Karadžićem i gensekom Lakovićem, koji su uzrazili spremnost da ovako izađu u susret Zvezdi. Savezu dugujem posebnu zahvalnost, pogotovo zbog specifične situacije sa mladom reprezentacijom. Pri kraju smo ciklusa za kvalifikacije, ostale su još dve utakmice, pa još dve u baražu. Nisam bio u stanju da tim mladim momcima kažem da napuštam ekipu, jer ceo svoj rad baziram na jedinstvu i zajedništvu. Ne bih mogao da ih pogledam u oči i kažem da ih napuštam - rekao je Janković.

- Nasleđujem ekipu koje je selektirao čovek koji je istinska dragocenost našeg fudbala. On je moj prijatelj 20 godina, i sebe doživljavam kao naslednika njegove energije i entuzijazma. Zahvaljujem mu na ekipi, njegov primer posvećenosti klubu može da se navodi svima nama - nastavio je novi trener, i dodao da bi bilo najlakše da se samo zavhalio jučerašnjem pozivu iz Ljutice Bogdana.

- Kad bih se samo zahvalio Zvezdi na pozivu, to ne bih bio ja. Očekuje nas veliki posao i jedva čekam prvi trening i da ova vanredna situacija uđe u normalne tokove.Momenat je delikatan, za 48 sati nas očekuje utakmica sa Bordoom, a onda i teško gostovanje u prvesntvu. Smatram sebe privilegovanim zvezdašem i to govori činjenica što sam danas ovde. Ovo prevazilazi posao i ljubav, deo je moje porodice još pre nego što sam se rodio i ta veza je neraskidiva i intimna.

NEMA STRAHA ALI NI VELIKIH OBEĆANJA

Janković je novinarima na "Marakani" rekao da ga ne plaši rizik preuzimanja kluba u vrlo delikatnom trenutku i da sve ide ubraznim tokom pa i upoznavanje sa klubom.

- Da je bilo koji drugi klub bio u pitanju, ne bih to uradio. Odnos prema Zvezdi je vanvremenski, ne zavisi ni od imena ni prezimena, ni stanja ni kalendara. Ni za jednog trenera nema "hladnog krompira", pogotovo kad preuzima veliki klub. Straha nema, jer kako se osećam ja, tako će se osećati i moji igrači, a strah ne smem i neću da dozvolim. Lični interes i rizik ne stavljam iznad interesa Crvene zvezde.

- Ne volim da dajem krupna obećanja, to nisam radio ni kad sam preuzeo mladu reprezentaciju. Svaka utakmica se preispituje a ja iz sebe izvlačim maksimum. Sad ne gledam ni prvu utakmicu, već samo prvi trening.

Janković je ujedno i naglasio da podrška navijača mora da se zasluži igrom.

- Nisam ličan prema poslu, ali treba da postoji poštovanje prema sredini u kojoj radimo. Zvezda leži na posebnoj vrsti emocije, takva podrška publike mora da se zasluži. Od igrača tražim da zasluže podršku sa tribina i Zvezdinu publiku, ali osim "Delija" mislim i na kompletnu populaciju koja puni "Marakanu". Dobro poznajem mentalitet navijača, oprostiće i lošiju igru, ako su posvećenost i angažovanje na visokom nivou.

Na konferenciji je potvrđeno da u toku dana stiže sertifikat za Elija Babalja, koji će biti na raspolaganju novom treneru na utakmici sa Bordoom.

Konferenciji za novinare nije prisustvovao predsednik Vladan Lukić, koji je bio na istom mestu prilikom predstavljanja Roberta Prosinečkog, a potparol kluba Marko Nikolovski je obajsnio da je sa Prosinečkim bilo drugačije.

Prvi trening će Zvezda sa novim trenerom imati od 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    21. avgust 2012 | 16:08

    Јанковић није Просинечком ни до колена.Ни као тренер,ни као човек,ни као звездаш.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA