• 0

Paraolimpijci Jordana suspendovani zbog seksualnog uznemiravanja

- Imamo nultu toleranciju prema ovakvom ponašanju i tesno ćemo sarađivati sa nadležnim organima u Severnoj Irskoj po ovom pitanju - ističe se u saopštenju jordanskog paraolimpijskog komiteta

  • 0

Paraolimpijski komitet Jordana povukao je danas troje takmičara sa Igara u Londonu, jer su optuženi za seksualno uznemiravanje u Severnoj Irskoj. Sportisti su uhapšeni u sredu u Belfastu, ali su ubrzo pušteni uz kauciju i 18. oktobra čeka ih saslušanje u Severnoj Irskoj.
- Ne bi bilo prikladno da sportisti koji su optuženi za ovakvo krivično delo budu takmičari na najvećoj smotri - navodi se u saopštenju koje je komitet dostavio agenciji AP

Trenutno se zna da je jedan od trojice optuženih dizač tegova u kolicima Omar Sami Karadi koji ima 31 godinu.
Protiv njega su podignute tri optužnice za seksualno uznemiravanje, od kojih dve za uznemiravanje dece, kao i jedna za voajerizam, pošto je navodno ušao u svlačionicu koleginica iz reprezentacije.
Incidenti su se desili u sportskom centru Antrim, blizu Belfasta, gde se jordanska selekcija sprema za POI.
Karadi je uhapšen na osnovu svedočenja 14-godišnje devojčice koja je rekla da se slikala sa njim, a da joj je on zatim stavio ruku između nogu.
Istog dana, 16-godišnja devojka optužila je Karadija i još dvojicu njegovih kolega da su joj preprečili put u blizini sportskog centra u Antrimu. Dvojica su je potom gurnula na Karadija koji ju je uhvatio oko struka, ali je uspela da pobegne.
- Imamo nultu toleranciju prema ovakvom ponašanju i tesno ćemo sarađivati sa nadležnim organima u Severnoj Irskoj po ovom pitanju - ističe se u saopštenju jordanskog paraolimpijskog komiteta.
Paraolimpijske igre u Londonu počinju 29. avgusta.
(Tanjug)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima