Rukometaši: Sad ili nikad

Imamo pravo da sanjamo i da se probudimo u polufinalu, kaže selektor Veselin Vuković.

  • 0

Za sada je kao u snu. Pobedama protiv Poljske i Danske, ekipa koje su figurirale za medalju na ervopskom kontinentalnom prvenstvu, srpski rukometaši su rukomet vratili u dnevne priče običnih građana. Tu ne žele da se zaustave. Sutra protiv Nemačke, mogli bi širom da otvore odškrinuta vrata polufinala.

"Švabe" bar znamo, pogotovo veliki broj srpskih reprezentativaca koji igraju u njihovoj ligi.

Selektor Veselin Vuković je sa igračima odradio prve treninge u hali koja bi mogla da ispiše najsvetliju stranicu našeg rukometa. Da u njoj Srbija igra pred 20.000 navijača i domogne se jedne od medalja.

Žele srpski reprezentativci vetar u leđa, štaviše, svi odreda pozivaju navijače da do poslednjeg mesta napune najveću halu na Balkanu i pomogne u pobedi nad timom koji je trenutno najveća pretnja na putu ka polufinalu.

- Sve karte ćemo baciti na sto. Nema čekanja i kalkulacija. Puni smo emocija, želimo da napravimo više nego što smo uradili. Sve karte bacamo na sutrašnju utakmicu - rekao je Ilić novinarima u Beogradskoj areni.

Ilić je naglasio da su Nemci izuzetno neugodan protivnik.

- Nemci su nezgodni, jer imaju mentalitet koji teško koji tim moze da savlada. Ipak, ne deluju kao jak kolektiv, a upravo je taj timski duh naš najveći adut - istakao je član Kila, jedne od najboljih bundesligaških ekipa.

Selektor Veselin Vuković je istakao da će igrači dati sve od sebe "kako bi iskoristili prvu meč loptu".

- Svaki bod više je bliže polufinalu. Imamo pravo da sanjamo i da se jednog jutra probudimo u polufinalu. Koje će to jutro biti videćemo - rekao je Vuković.

Rastko Stojković poručio je da će ekipa u meču sa Nemačkom dati isti, ako ne i viši nivo požrtvovanja kao u utakmicama protiv Danske i Poljske.

"Pružićemo maksimum i uz podršku beogradske publike pokušaćemo da iskoračimo ka polufinalu", rekao je Stojković.

Srbija će u drugoj fazi igrati sa izmenjenim kadrom. Umesto povređenog Vučkovića i Kostadinovića, naredna tri meča igraće Rnić i Nenadić. Selektor Vuković će imati pravo na još jednu izmenu po okončanju druge faze.

Utakmica počinje u 20,15 časova, a prema poslednjim informacijama iz beogradske Arene, navijačima je na raspolaganju više od 7.000 karata koliko je ostalo na blagajnama. One najeftinije koštaju 1.000 i 1.500 dinara.

(telegraf/tanjug/foto:tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA