Armstrong odustao od borbe, ostaje bez svih 7 titula Tur d' Fransa!

- Borio sam se sa tvrdnjama da sam varao i da sam imao nepravednu prednost na putu do mojih sedam pobeda na Turu od 1999. godine. Sada okrećem novu stranu - rekao je slavni biciklista kom preti i doživotna zabrana bavljenja biciklizmom

  • 0

Američki biciklista Lens Armstrong odustao je borbe protiv Američke antidoping agencije i tužbe da je koristio doping sredstva, što će praktično dovesti do oduzimanja svih sedam titula Tur d' Fransa i doživotne zabrane bavljenja biciklizmom.

- Postoji trenutak u životu svakog čoveka kada mora da kaže da je više dosta. Za mene taj trenutak je došao sada. Borio sam se sa tvrdnjama da sam varao i da sam imao nepravednu prednost na putu do mojih sedam pobeda na Turu od 1999. godine. Sada okrećem novu stranu. Više neću komentarisati ovo pitanje, bez obzira na to kakve su okolnosti - rekao je Armstrong u svom saopštenju.

Portparolka Antidoping agencije En Skiner odmah potom potvrdila je da će Armstrong ostati bez titula i dobiti doživotnu zabranu.

Trevis Tajgart, izvršni direktor Antidoping agencije, rekao je da je ovo tužan dan za sport.

- Ovo je tužan dan za sve nas koji volimo sport i naše heroje. Pravi primer kako kultura sporta i pobeda po svaku cenu ostavlja u senci fer takmičenje, ali je za čiste sportiste podsetnik za nadu, za buduće generacije koje će se boriti na istom terenu, bez korišćenja dopinga - rekao je Tajgajt.

Na kraju svog obimnog saopštenja, Armstrong navodi da nastavlja borbu protiv raka kroz rad svoje fondacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA