KRAJ SJAJNE KARIJERE: Čavić se penzionisao, želi da bude ministar sporta (VIDEO)

Srpski plivač završio je svoju prebogatu karijeru, a planovi za budućnost su mu ozbiljan politički angažman, otvaranje akademije, pisanje autobiografije...

  • 0

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić danas je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta.

- Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za ''svoju dušu''. Došao sam do kraja puta, vreme je da nastavim sa životom. Predstoji mi potpis ugovora koji će ozvaničiti moj odlazak u sportsku penziju. I dalje me vuče želja da se vratim u bazen, ali moram da budem realan jer ne znam šta bih još mogao da pružim - rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Udruženju banaka Srbije.

Osvajač olimpijskog srebra na Igrama u Pekingu pre četiri godine naveo je da planira da ostane u sportu, ali kroz politički angažman.

- Želja mi je da postanem ministar sporta za nekoliko godina, ako se za to ukaže prilika. Voleo bih da ostanem u sportu i pomognem razvoju srpskog plivanja. Takođe, hteo bih da od 1. januara otvorim akademiju u Beogradu, a da se kasnije proširi na celu Srbiju - rekao je Čavić.

On je dodao da mu je želja da napiše autobiografiju o viđenju života u Srbiji iz ugla jednog stranca.

- Mislim da sam talentovan za to i da lepo pišem. Poslednjih nekoliko godina dosta toga sam proživeo u Evropi, kako uspeha, padova, tako i doping kontrola - istakao je srpski plivač i dodao da bi prihod od prodaje te knjige išao u dobrotvorne svrhe.

On je naveo kako je malo ko verovao da će posle teže povrede leđa pre nekoliko godina uspeti da se vrati na vrhunski nivo.

- Trenirao sam sa Rusom Korotiškinom u Beogradu i, kada sam video njegove treninge u teretani, shvatio sam da nisam dovoljno fizički jak za Olimpijske igre u Londonu. Došao sam u finale, što je neverovatan uspeh. Mislio sam da ću popraviti vreme, ali 51,2 sekunde je bilo jako sporo - rekao je on, priznavši da je bio veoma razočaran zbog toga što nije osvojio medalju u Londonu.

Trener srpskog plivača Petar Popović rekao je da je ponosan na uspehe i medalje Čavića koji je time više puta obradovao celu naciju.

- Bilo je zadovoljstvo sve ove godine sarađivati sa njim. Učili smo jedan od drugog, nastavljamo naše druženje jer naš odnos nije više odnos trener-sportista, već je postao rodbinski - naveo je Popović.

Predsednik Udruženja banaka Veroljub Dugalić je Čaviću poklonio veliku uramljenu fotografiju poslednje trke sa Igara u Londonu, koja se zove "Poslednji skok".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA