OHRABRENA ZVEZDA: U Francuskoj će biti borbe kao u Beogradu

Iako su tri dana pred utakmicu ostali bez "šefa", fudbaleri Zvezde prikazali su igru kakvu zaslužuje krcata "Marakana" - hrabru, kreativnu i bez preteranog respekta prema favorizovanim Francuzima. Takvu najavljuju i u Bordou, bez "požutelog" Milivojevića, ali sa Kasalicom

  • 0

Posle remija u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evrope, Crvena zvezda i Bordo sa jasnijom slikom mogu da počnu da pripremaju taktiku za revanš sledeće nedelje. Premda su tri dana pred utakmicu ostali bez "šefa", fudbaleri Zvezde prikazali su igru kakvu zaslužuje krcata "Marakana" - hrabru, kreativnu i bez preteranog "respekta" prema favorizovanim Francuzima.

Trener Aleksandar Janković mogao je da bude zadovoljan, pre svega, odbranom svoje ekipe. Nikola Maksimović i Milan Jovanović bili su odlični u zadnjoj liniji, a imali su i pomoć veznog reda u kom su se istakli Srđan Mijailović i Luka Milunović.

- Borili smo se pošteno, izgarali jedan za drugoga na terenu, i to nam se vratilo. Bordo je pokazao zašto je trenutno među timovima sa maksimalnim učinkom u francuskom prvenstvu. Dobro smo ih zatvorili i izuzev jedne šanse koju su imali u prvom poluvremenu posle naše greške, nisu nam opasnije zapretili. Smatram da smo mi bili opasniji po njihov gol, i da imamo više za čim da žalimo od njih - rekao je Mijailović za klupski sajt.

Reprezentativac Srbije ne krije da su on i njegovi saigrači imali dodatni motiv da se dokažu, pošto je meč iz lože posmatrao bivši trener Robert Prosinečki.

- Svima nam je bilo žao kada je Robi podneo ostavku, ali to je fudbal. Mi smo profesionalci, i nije naše da mislimo o tome, već da igrama stvaramo dobre rezultate. Imamo novog trenera koji je takođe odličan i nadam se da ćemo sa njim ostvariti mnogo pobeda koje će nam omogućiti da se radujemo novim trofejima - rekao je Mijailović.

- Mislim da smo dali više od svog maksimuma. Osećamo umor, i moramo što pre da se osvežimo i oporavimo pred prvenstveni meč sa Novim Pazarom u nedelju. Svi smo imali zadatke koje je trener Janković postavio pred nas, i naše je bilo samo da damo svako svoj maksimum u smislu borbenosti i discipline, i da ispunimo zamisli šefa. Verujem da smo u tome uspeli, igrali smo odgovorno, agresivno i bez previše rizika - izjavio je Maksimović za klupski sajt.

Po njegovom mišljenju, Zvezda sledećeg četvrtka iz Francuske može da se vrati kao učesnik grupne faze Lige Evrope. U revanšu, doduše, neće biti Luke Milivojevića zbog žutih kartona, ali će igračima Bordoa predstaviti Filipa Kasalicu.

- Sigurno da vidimo svoju šansu. Bordo će morati malo više da se otvori i da napadne, što će nama otvoriti prostor za kontranapade. U svakom slučaju, borićemo se kao i juče, ostaviti srce na terenu, a za šta će to biti dovoljno, videćemo - zaključio je defanzivac "crveno-belih".

Nema više razmišljanja "šta bi bilo kad bi bilo" posle nerealizovanih šansi Milunovića, Dimitrijevića, Lazovića... Skoro 40.000 navijača ohrabrilo je "crveno-bele" da u Bordou ne staju u ostvarivanju toliko čekanog evropskog sna.

(B.M./crvenazvezdafk.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA