NAVIJAČI VREĐALI FUDBALERE: Anži želi da igra kao domaćin negde u Evropi!

Meč Anžija i Alkmara u Moskvi obeležili navijači koji su vređali fudbalere iz "oblasti severnog Kavkaza"

  • 0

Anži je meč u četvrtak protiv holandskog AZ Alkmara odigrao u Moskvi, ali se njegovi igrači nisu dobro proveli. Lokalni navijači su sve vreme prozivali i vređali igrače ruskog tima.

Susret su obeležili ispadi navijača koji su ubacivali razne predmete na teren i uzvikivali "Rusija Rusima" i "Idite kući u Kavkaz". Mediji u Rusiji prenose da je nekoliko stotina navijača protestovalo protiv kluba koji dolazi iz "nestabilnog područja Severnog Kavkaza, a evropske utakmice igra na stadionu Lokomotive u Moskvi".

Ponašanje navijača kritikovao je trener Anžija Gus Hidink.

- Nisam siguran da su to bili pravi fudbalski navijači. Mislim da je ovo provokacija protiv našeg kluba. Ne znam šta će UEFA preuzeti, možda nam dozvoli da igramo negde drugde - rekao je Hidink.

Napadač Anžija Šamil Lahijalov rekao je da bi bilo bolje da njegov klub utakmice igra u Evropi umesto u Moskvi.

Klub iz Mahačkale, čiji je vlasnik bogati Sulejman Kerimov, zahvalio se danas moskovskoj policiji jer su sačuvali red i zaštitili njihove navijače.

Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je Anžiju da zbog mogućih terorističkih akcija kao domaćin igra u Dagestanu. Dagestan je najjužnija ruska republika, koja se nalazi na obali Kaspijskog jezera. Pripada Kavkazu i između ostalog graniči se sa Čečenijom, Gruzijom i Azerbejdžanom.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA