SUPERLIGAŠKO OSVEŽENJE: Srem ne gubi! Javor melje! Moreira spasilac! (VIDEO)

Ivanjičani igraju napadački fudbal, pobedili Spartak na svom stadionu. Donji Srem u 90. minutu do boda. Nule u Beogradu, minimalac Voše

  • 0

Ivanjica početkom ove godine gleda odličan fudbal. Javor je posle demoliranja Smedereva u prošlom kolu na strani (5:0) lako i ubedljivo izašao na kraj sa Subotičanima - 2:0.

Dva gola, oba u prvom delu, jasno ukazuju na to da je Javor promenio ploču, da gaji napadački fudbal koji je Subotičane slomio u deset početnih minuta. Sjajan gol Eliomara Silve, a zatim i sigurna realizacija penala od strane Nikole Jakimovskog doneli su šesti bod Ivanjičana, koji imaju i utakmicu manje, jer je susret sa Crvenom zvezdom odložen.

Zanimljivo, Spartak, osim što je doživeo treći poraz od početka sezone, nije uspeo ni da postigne gol u 270 minuta.

Hit s početka sezone - Donji Srem nije uspeo da napravi het-trik. Doduše, nije ni izgubio zahvaljujući fenomenalnom Ognjanu Damjanoviću. U Užicu je doneo prednost timu iz Pećinaca, a onda posle sjajnog prodora u poslednjem minutu izborio jedanaesterac koji je realizovao Petković.

Prethodno su u završnici poluvremena domaći preokrenuli rezultat preko Ranđelovića i Stajića, ali nisu uspeli da stignu do druge pobede u sezoni.

Donji Srem je sa sedmim osvojenim bodom, barem do sutrašnjih mečeva Novog Pazara  i Jagodine, na liderskoj poziciji.

U dva beogradska duela nije bilo golova.

Rad je bio mnogo aktivniji od Smedereva, ali su "oklopnici" izdržali i odneli kući drugi bod u sezoni iako još nisu zatresli mrežu.

OFK Beograd je posle kiksa protiv Donjeg Srema i poraza u Jagodini stigao do prvog boda iako nije uspeo da savlada golmana Hajduka iz Kule.

U poslednjem meču dana Vojvodina je teže nego što se očekivalo pobedila BSK. Gol odluke postigao je Almami Moreira u 86. minutu.

Novosađani su ponovo imali problema da probiju bunker gostiju, ali je za razliku od meča sa Smederevom (0:0), ovoga puta tim Zlatomira Zagorčića uspeo da pred poslednjeg sudijskog zvižduka stigne do pobede.

SUPERLIGA, 3. KOLO

PETAK

Radnički Niš – Radnički Kragujevac 1:1 (0:0)

SUBOTA 17.00

OFK Beograd – Hajduk 0:0

Sloboda – Dnji Srem 2:2 (2:1)

(Ranđelović 38, Stajić 43 - Damjanović 9, Petković pen 90)

Javor – Spartak 2:0 (2:0)

(Eliomar 3, Jakimovski)

Rad -Smederevo 0:0

Vojvodina – BSK 1:0 (0:0)

Moreira 86

NEDELJA

Novi Pazar – Crvena zvezda 17.00

Partizan – Jagodina 19.00

REDOSLED: Donji Srem 7, Vojvodina 7, Jagodina (-1) 6, Javor 6, Rad 5, Novi Pazar (-1) 4, Sloboda 4, Radnički Niš 4, Partizan (-1) 3, BSK 3, Radnički Kragujevac 2, Smederevo 2, Crvena zvezda (-2) 1, Hajduk 1, OFK Beograd 1, Spartak 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA