ĐOKOVIĆ KREĆE U ODBRANU TITULE: Jači sam i spremniji nego kad sam osvojio US Open (VIDEO)

Optimistični Đoković kreće sutra u odbranu titule na US Openu, ne misli da su njegovi privatni problemi tako veliki, a dobro raspoloženje demonstrirao i tokom "Dečjeg dana" pred početak takmičenja

  • 0

Najbolji srpski, a donedavno i svetski, teniser Novak Đoković u dobrom raspoloženju dočekuje poslednji ovogodišnji grend slem, US Open, na kojem brani titulu od prošle godine.

- Volim da igram na ovom turniru, u poslednjih pet godina imao sam puno uspeha. Neverovatan je i jedinstven osećaj doći u Njujork kao branilac titule - izjavio je Đoković.

Đoković ne želi da pridaje mnogo važnosti pričama o njegovim ličnim problemima, zbog kojih je, možda, prepustio prvo mesto ATP liste velikom rivalu Rodžeru Federeru, o čemu je govorila i Jelena Genčić, prva osoba koja ga je trenirala.

- Svako ima probleme. Jelena mi je mnogo pomogla u životu i siguran sam da nije mislila ništa loše. Moji problemi ipak su mnogo manji nego što ih ima neka prosečna osoba. Ne mogu da se žalim na svoj život - rekao je Đoković.

Novak veruje da u Njujork dolazi spremniji nego prošle godine, iako je ove sezone imao više oscilacija.

- Osećam se fizički jači i spremniji nego prošli put. Mentalno sam imao uspona i padova, mada rekao bih da je to očekivano i normalno. Ovo je bila duga sezona i dugačko leto, ali meni je ovo prilično dobra godina. Uvek se trudim da na stvari gledam sa pozitivne strane - ocenio je srpski teniser.

Dobro raspoloženje Novak je potvrdio i tokom "Dečjeg dana" pred početak takmičenja, kada je sa drugim teniserima i sportistima učestvovao u zabavi na terenu, na kojem se u jednom trenutku pojavio sa kosilicom za travu. Veselo društvo zaigralo je uz hit kanadske pevačice Karlire Džepsen "Call me maybe".

Đoković odbranu trona počinje sutra protiv Italijana Paola Lorencija, jedan sat posle ponoći po našem vremenu, a istog dana prve mečeve odigraće i Ana Ivanović, Jelena JankovićBojana Jovanovski, kao i Nenad Zimonjić u dublu, dok Janko Tipsarević i Viktor Troicki nastupaju u sredu.

Svi srpski predstavnici i u muškom i u ženskom singlu nalaze se u istoj polovini žreba, tako da je sasvim moguće da ćemo gledati srpsko-srpske okršaje u Njujorku.

Da bi se to desilo naši teniseri treba da savladaju prve protivnike, Janko Tipsarević Francuza Gijoma Rufana, Troicki Nemca Sedrik-Marsela Štebea, Ana Ivanović igra protiv još maloletne Ukrajinke Elene Svitoline, Jelena Janković takođe protiv Ukrajinke Katerine Bondarenko, a Bojana Jovanovski odmeriće snage sa Nemicom Monom Bartel.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA