MIHAJLOVIĆ STAVIO TAČKU: Ne trebaju mi Vidić, Žigić, Jovanović...

Imam ideju od koje ne odstupam. Ako bi trebalo da poginem, onda ću to učiniti s mojim uverenjem. Partizan je bliži Ligi Evrope

  • 3

"Mi mislimo da smo najbolji na svetu, da tamo nekim Ircima dajemo pet komada". Ovim rečima Siniša Mihajlović apelovao je na fudbalsku javnost da realno počne da sagledava svetski fudbal i da pred njega i pred mladu reprezentaciju Srbije "ne postavlja dodatne barijere u odnosu na one koje ima na terenu".

Selektor našeg naciononog tima u opširnom intervjuu "Sportu" i "Sportskom žurnalu" između ostalog govorio je ponovo o našoj boljci da kucamo na vrata zaboravljenih asova iako smo nebrojano puta uverili da prethodna generacija našeg nacionalnog tima je svoj sjaj doživela plasmanom na SP u Južnoj Africi i dalje to ne bi trebalo dirati.

- Rekao sam da hoću da podmladim tim, a stariji ukoliko se dokažu golovima zašto ih ne bi zvao. Trenutno ne vidim kontinuitet igara ni kod jednog od njih - rekao je Siniša Mihajlović, naglašivši pritom Nikolu Žigića kao faktora kod kojeg trenutno ne vidi dobre igre u seriji.

Posle takvog odgovora usledio je i brutalan nastavak...

- Ako su vama potrebni iskusni igrači, meni nisu. Imam ideju od koje ne odstupam. Ako bi trebalo da poginem, onda je bolje da poginem s mojim uverenjem. Priča o Žigiću, Panteliću, Jovanoviću, to je vaša priča...

Ni Kleo nije opcija kod Mihajlovića.

- Jesam razmišljao o Kleu, ali, dečko nije rođen u Srbiji, nije naš. I tamo gde igra. Od toga nema ništa.

Svestan je 43-godišnji predvodnik novog talasa nacionalnog tima da nema podršku nacije kakvu bi želeo, ali se nada da mladi igrači neće još dugo imati sa podrškom tribina.

- Imate na terenu dva igrača od 19 godina, trojicu od 20. Neophodna im je podrška da nešto naprave i tek ako se ne pokažu da se čuju zvižduci. Znam da će navijači da se vrate ukoliko napravimo dobar rezultat u Škotskoj, zatim i protiv Velsa.

Mihajlović je istakao da je još jedan od onih kojeg više cene van granica Srbije. To ga ne sputava da oštro replicira onima koji su već doneli sud da nije za selektora nacionalnog tima.

- Za sebe mislimo da smo najbolji na svetu, idealni. Znam da ukoliko napravimo dobre rezultate na startu bićemo "prvaci sveta". Svi ti koji kritikuju preko novina, njihovo je pravo. Pojedinci prave reklamu preko mene, ali ja neću zvati, kao ti koji sada kritikuju "svoje igrače" da bi ih ih prodao preko reprezentacije.

Miha se osvrnuo i na revanš mečeve Lige Evrope i nastupe Partizana i Zvezde.

- Šansi imaju i jedni i drugi. Doduše, veću šansu imaju "crno-beli" jer im predstoji revanš na svom terenu. Verujem da će oba tima proći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MISOMOR

    28. avgust 2012 | 15:36

    Sinisa je bio strasan suter ali da stavimo ruku na srce kao trener je NULA,previse je temperamentan i tvrdoglav, Taj covek ima da nas jos vise unazadi jer on ima svoje principe od kojih ne odustaje cuj svoje principe?Covece spusti se na zemlju i disi malo svez vazduh i smiri zivce ovo je Srbija nemozes silom na Srbina Srbine.Trebalo bi ga smeniti sto je pre moguce, nema sanse da sa njim na celu reprezentacija nesto postigne u kvalifikacijama.

  • sashki

    28. avgust 2012 | 14:12

    čuj netreba mu iskusni igrači. pa rep. se ne gradi u kvalifikacijama nego u klubskim igrama. a za rep. da igraju 5 igrača ispod 21 god to je sramota. oni će biti dobri za euro.

  • Baki

    28. avgust 2012 | 22:31

    Iskreni da budemo ko se dobro seca i zvezda je godinama pravila sastav i bili smo sve bolji i bolji dok piksi nije otisao iz zvezde (nista protiv njega bio je jedan od boljih fudbalera ali previse sebican) I rupa se nasla tada gde treba da se krpi i 91 god. se pokazao sav trud i ceo rezlutat taktike. Zato ekipa je mlada neiskusna jos ali za euro bice bolje i za sledece svetsko trebalo bi biti pozitivan rezlutat ali taj trud mora da se uigrava neko vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA