ALEKSANDAR JANKOVIĆ: Čeka nas veliki meč, ne pretimo, ali se ni ne plašimo

- Još uoči prvog meča svi su nas prežalili, retki su oni koji su verovali u pozitivan rezultat na Marakani, ali nas ne interesuje mišljenje drugih i mirno idemo u Francusku - rekao trener Crvene zvezde.

  • 0

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da njegov tim u revanš meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Bordoa očekuje velika utakmica, protiv rivala koji je jači u svakom pogledu, ali da nema razloga za strah i da se nada najboljem.

 

- Retke su utakmice u istoriji Crvene zvezde u kojima nije bilo imperativa pobede. Još uoči prvog meča svi su nas prežalili, retki su oni koji su verovali u pozitivan rezultat na Marakani, ali nas ne interesuje mišljenje drugih i mirno idemo u Francusku. Ne pretimo, ali želimo da uradimo isto ono što smo uradili u većem delu prvog meča - rekao je Janković na konferenciji za medije.

 

On je dodao da će bez obzira na ishod revanš meča sa Bordoom, najvažnije biti da se igrači posle utakmice pogledaju u oči i da ne mogu ništa jedni drugima da zamere.

 

- Čeka nas velika utakmica, koja motiviše svakog od nas i uveren sam da će svi igrači, pa i oni koji trenutno imaju lakše povrede, učiniti sve da je ne propuste. Bordo je svakako favorit ili blagi favorit, a mi smo manji autsajderi nego što smo bili uoči prvog meča. Oni su dodatno opasni na svom terenu, ali i mi smo pobedom u Novom Pazaru podigli samopouzdanje i hladne glave očekujemo revanš - poručio je Janković.

 

Trener crveno-belih rekao je da je štoper Milan Jovanovć i dalje pod znakom pitanja zbog povrede, ali da se nada da će ipak zaigrati.

 

Manjih problema sa povredama imaju i Darko Lazović, Luka Milunović, Marko Vešović i kapiten Nikola Mikić, dok će Luka Milivojević izostati zbog žutih kartona.

 

- Sutra ćemo znati na koga možemo da računamo, ali je sigurno da će igrati samo fudbaleri koji su 100 odsto spremni. Kada je u pitanju taktika, postoji ideja i najvažnije je da na terenu igrači sprovode sve kao u prvom meču - zaključio je Janković.

 

Povratnik u tim Filip Kasalica, koji zbog žutih kartona nije igrao u prvom meču, istakao je da u Bordou očekuje izuzetno tešku utakmicu.

 

- Čeka nas jedna velika ekipa, odigraćemo požrtvovano i srcem. Nadam se pozitivnom rezultatu - rekao je Kasalica.

 

Na pitanje da li bi u slučaju da dođe do penala ponovo šutirao, iako je protiv Omonije promašio udarac sa 11 metara, Kasalica je rekao:

 

- Naravno da bih, ne postoji nijedan razlog da se plašim.

 

Utakmica između Bordoa i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20.30 sati.

 

(Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA