REKORDAN TRANSFER ZAVRŠEN: Martines potpisao za Bajern!

Reprezentativac Španije presrećan što će obući dres Bavaraca, sa kojima jedva čeka da osvaja titule

  • 0

Dosadašnji fudbaler Atletika Bilbaoa, španski reprezentativac Havi Martines, potpisao je petogodišnji ugovor sa Bajernom iz Minhena za sumu od 40 miliona evra, što je rekordan transfer u istoriji nemačke Bundeslige.

Pregovori između Atletika i Bajerna oko prelaska tog 23-godišnjeg stasitog defanzivca (1,90 metara) trajali su još od početka leta. Klub iz Baskije nije spuštao odštetnu cenu predviđenu klauzulom za prevremeni raskid ugovora, pa je evropski visešampion morao da plati pun iznos.

- Naravno da je to velika suma, međutim, Martines je indirektno učestvovao, odrekavši se određene količine novca. Bio je to komplikovan transfer, ali smo srećni što je on konačno član našeg kluba - izjavio je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Martines je istakao da se raduje igranju za klub "velike istorije".

- Bajern spada u red najvećih evropskih i svetskih klubova. Ovde ima toliko sjajnih fudbalera i to je za mene velika motivacija. Konačno je sve završeno i sada želim da osvajam titule sa Bajernom - poručio je Martines, koji je do sada odigrao osam utakmica u dresu reprezentacije Španije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA