• 0

Potpisan ugovor o izgradnji prve atletske dvorane u Srbiji

Dvorana površine 7.200 metara kvadratnih biće izgrađena na prostoru kasarne "General Jovan Mišković" - Vojne akademije u Beogradu

  • 0

Ministarka sporta Alisa Marić i načelnik Vojno-građevinskog centra Beograd pukovnik Miroljub Nikolić potpisali su danas ugovor o početku izgradnje prve atletske dvorane u Srbiji.
Dvorana površine 7.200 metara kvadratnih biće izgrađena na prostoru kasarne "General Jovan Mišković" - Vojne akademije u Beogradu.

- Strategija razvoja sporta u Srbiji ima tri prioriteta - vrhunski sport, školski sport i razvoj infrastrukture, a izgradnja atletske dvorane objedinjuje sva tri. Ovo je kapitalni projekat, namenjen vrhunskim sportistima i deci školskog uzrasta, koji će pomoći razvoju atletskog sporta i pružiti Srbiji mogućnost organizacije međunarodnih takmičenja - rekla je Alisa Marić.
Pukovnik Nikolić napomenuo je da je početak izgradnje atletske dvorane nastavak odlične saradnje Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane i Atletskog saveza Srbije.
- Ovom dvoranom dobijamo savremeni objekat za atletiku i Vojna akademija postaje jedan od najsavremenijih sportskih centara. Prva faza izgradnje biće gotova do kraja godine, a ceo projekat trebalo bi da bude završen do kraja 2013. godine - rekao je Nikolić.
Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio se na realizaciji "istorijskog projekta, koji srpska atletika čeka od samog početka".
- Ovo je velika stvar za naš sport, da bi jedan atletičar ostvario dobre rezultate, on mora tokom cele godine da trenira u toplom i to će nam nova dvorana omogućiti. Koliko nam sve ovo znači najbolje ilustruje podatak da smo do sada samo pet meseci godišnje trenirali u adekvatnim uslovima - rekao je Jevrosimović.
Ukupna projektantska vrednost atletske dvorane iznosi više od četiri miliona evra (477.229.416,37 dinara).

(Tanjug, Foto: Marko Todorović)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima