Potpisan ugovor o izgradnji prve atletske dvorane u Srbiji

Dvorana površine 7.200 metara kvadratnih biće izgrađena na prostoru kasarne "General Jovan Mišković" - Vojne akademije u Beogradu

  • 0

Ministarka sporta Alisa Marić i načelnik Vojno-građevinskog centra Beograd pukovnik Miroljub Nikolić potpisali su danas ugovor o početku izgradnje prve atletske dvorane u Srbiji.

Dvorana površine 7.200 metara kvadratnih biće izgrađena na prostoru kasarne "General Jovan Mišković" - Vojne akademije u Beogradu.

- Strategija razvoja sporta u Srbiji ima tri prioriteta - vrhunski sport, školski sport i razvoj infrastrukture, a izgradnja atletske dvorane objedinjuje sva tri. Ovo je kapitalni projekat, namenjen vrhunskim sportistima i deci školskog uzrasta, koji će pomoći razvoju atletskog sporta i pružiti Srbiji mogućnost organizacije međunarodnih takmičenja - rekla je Alisa Marić.

Pukovnik Nikolić napomenuo je da je početak izgradnje atletske dvorane nastavak odlične saradnje Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane i Atletskog saveza Srbije.

- Ovom dvoranom dobijamo savremeni objekat za atletiku i Vojna akademija postaje jedan od najsavremenijih sportskih centara. Prva faza izgradnje biće gotova do kraja godine, a ceo projekat trebalo bi da bude završen do kraja 2013. godine - rekao je Nikolić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio se na realizaciji "istorijskog projekta, koji srpska atletika čeka od samog početka".

- Ovo je velika stvar za naš sport, da bi jedan atletičar ostvario dobre rezultate, on mora tokom cele godine da trenira u toplom i to će nam nova dvorana omogućiti. Koliko nam sve ovo znači najbolje ilustruje podatak da smo do sada samo pet meseci godišnje trenirali u adekvatnim uslovima - rekao je Jevrosimović.

Ukupna projektantska vrednost atletske dvorane iznosi više od četiri miliona evra (477.229.416,37 dinara).

(Tanjug, Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA