PRVO PARAOLIMPIJSKO ZLATO ZA SRBIJU: Željko Dimitrijević najbolji u bacanju čunjeva!

Dimitrijević je oborio svetski rekord i kao prvoplasirani je ušao u finale, ali su ostali rezultati bili dosta lošiji pa na borilište nije ni izlazio

  • 0

Olimpijski komitet Srbije od danas je bogatiji za još jednu medalju. Srpski atletičar Željko Dimitrijević osvojio je prvo zlato u istoriji Srbije na Paraolimpijskim igrama, pošto je u Londonu oborio svetski rekord u obaranju čunjeva hicem od 26,88 metara.

Dimitrijević je rezultat ostvario u prvoj seriji kvalifikacija i kao prvoplasirani je ušao u finale, ali su ostali rezultati bili dosta lošiji pa na borilište nije ni izlazio.

Srpski reprezentativac je kao prvoplasirani ušao u finale, u kojem nije ni izašao na borilište, pošto su njegovi rivali imali značajno lošije rezultate, pa je do zlata došao zahvaljujući rezultatu u kvalifikacijama.

Drugo mesto zauzeo je Radim Beleš iz Češke hicem od 26,67, dok je treći bio Lahouari Balaž iz Alžira, koji je bacio 36,31 metara.

ILIĆ-ĐURIČIN U FINALU VAZDUŠNI PIŠTOLJ, STONOTENISERKA PERIĆ-RANKOVIĆ U POLUFINALU

Srpska reprezentativka u streljaštvu Mirjana Ilić-Ðuričin nije uspela da se plasira u finale u disciplini vazudšni pištolj. Ona je u kvalifikacijama zauzela 11. mesto sa 358 krugova. Najbolji rezultat u kvalifikacijama postigla je Olivera Bikova - Nakovska iz Makedonije upucavši 381 krug.

Stonoteniserka Borislava Perić-Ranković plasirala se u polufinale, pošto je u drugom kolu pobedila Jung Dži Nam iz Južne Koreje sa 3:0 (11:6, 11:6, 11:6). Druga srpska predstavnica Nada Matić nije uspela da se domogne polufinala, jer je izgubila od Mijao Žang iz Kine sa 3:0 (11:8, 11:9, 11:6).

Polufinale je na programu sutra od 17.45 po srpskom vremenu.

PREDSEDNIK NIKOLIĆ I MINISTARKA MARIĆ UPUTILI ČESTITKE DIMITRIJEVIĆU

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je atletičaru Željku Dimitrijeviću obaranje svetskog rekorda i osvajanje zlatne medalje u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Predsednik je istakao da je postignuti uspeh rezultat dugogodišnjeg rada i odricanja, ali i velike ljubavi prema sportu.

- Srbija ceni to postignuće i posvetiće više pažnje paraolimpijcima, kako bi i dalje nastavili da ostvaruju vanserijske rezultate na svetskim takmičenjima - navodi se u čestitci.

I ministarka sporta Alisa Marić čestitala je našem zlatnom paraolimpijcu.

- Dragi Željko, najiskrenije Vam čestitam na izvanrednom rezultatu, osvojenom prvom zlatu u istoriji naše zemlje na Paraolimpijskim igrama u Londonu, koje predstavlja ponos i radost za sve građane Srbije.Želim Vam sve najbolje u budućoj karijeri i životu - navodi se u čestitki.

(Telegraf.rs/izvor: B92,Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA