TELEGRAF SAZNAJE: Hemofarm postaje KK Vršac, glavni sponzor Milan Popović!

Farmaceutska kompanija odustaje od sponzorstva košarkaškog kluba, koji bi trebalo da preuzme Grad Vršac, uz finansijsku pomoć srpskog biznismena Milana Popovića

  • 1

Košarkaški klub Hemofarm najverovatnije više neće nositi to ime, pošto vršačka kompanija za proizvodnju lekova neće više biti generalni sponzor kluba. Klub pod imenom KK Vršac sponzorisaće grad, a velikog udela će imati i biznismen Milan Popović, saznaje Telegraf!

Koncern "Hemofarm", koji je klub preuzeo 1992. godine, nalazi se u velikim finansijskim problemima, pa je odustao od daljeg sponzorstva, a najverovatnije će brigu o klubu preuzeti Grad Vršac.

Klub je već neko vreme u lošoj finansijskoj situaciji, a u medijima su se pojavile informacije o potencijalnom gašenju Hemofarma, koji je spao na svega dva igrača sa važećim ugovorom. Sportski direktor "farmaceuta" Dušan Božović  je u razgovoru za Telegraf te tvrdnje demantovao, naglasivši da će se klub takmičiti i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Prema informacijama kojima raspolažemo, gašenje kluba neće dozvoliti ni Milan Popović. Srpski biznismen rodom iz Vršca, poznat kao "kralj bakra" i Severinin muž, odlučio je da sponzorstvom pomogne klubu iz rodnog grada. Popović je već pomagao Vršcu u okviru akcije "Bitka za bebe", kada je u humanitarnoj akciji donirao porodilištu i Odeljenju neonatologije Opšte bolnice medicinsku opremu u vrednosti od oko 60.000 evra, a pomogao je i porodilištima u još nekoliko gradova u Srbiji.

Da je Popović ozbiljan u nameri da pomogne ekipi, koja će se vratiti u dvoranu "Hemijske škole" potvrdio je i Čedomir Živković, gradonačelnik Vršca, rekavši:

- Koncern Hemofarm će do kraja kalendarske godine izvršavati svoje prinadležnosti. Posle toga će se napraviti nova uprava u kojoj će, nadam se, biti uspešni ljudi i biznismeni iz grada. Nadam se i da će Milan Popović biti među njima pošto je odavno pokazao interesovanje da pomogne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA