PROSINEČKI: U Zvezdu se vraćam, u Dinamo nikad

"U Dinamu su mi pokazali vrata i rekli - Idi, nisi nam potreban, dok je u Zvezdi ceo stadion skandirao - Ostani. To su dva različita rastanka i zato se na Maksimir nikad neću vratiti, a na Marakani nisam zatvorio vrata"

  • 0

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je u intervjuu za hrvatski "Jutarnji list" da je Marakanu napustio jer nije više mogao da izdrži lošu finansijsku situaciju u klubu i stalne pretnje štrajkom igrača i zaposlenih, ali je istakao da nije zauvek zatvorio vrata voljenog kluba.

- Nije to puklo u trenutku, dugo sam razmišljao o odlasku. Situacija u Zvezdi već neko vreme ne valja, nisam više mogao da izdržim stalne pretnje štrajkom. Klub je u očajnom stanju, već sedam meseci niko od 215 zaposlenih nije primio platu. Šest meseci pokušavam da motivišem igrače, u tih šest meseci smo dobili skoro sve utakmice, a bez ikakve naknade. Klub će se vrlo teško osoviti na noge u finansijskom smislu, iako je glavni sponzor veliki Gasprom, firma koja je prošlu godinu završila s plusom od četiri milijarde dolara, ali Zvezdi ne daju pare... Nisam više mogao da izdržim i otišao sam iako je ceo stadion tražio da ostanem.

Rastanak sa "delijama" je bio vrlo emotivan, u suzama.

- Zvezda je moj klub. Sve igrače sam uglavnom ja doveo, neke i afirmisao, ova Zvezdina ekipa ima veliku budućnost. Potvrdili su to i protiv Bordoa, izgubili tek u 93. minutu... Ako ih ne razjure, za 2-3 godine to će biti velika ekipa, koja će ući u Ligu šampiona.

Na sličan način, ali s nešto manje emocija, Prosinečki se rastajao i sa Dinamom i to nekoliko puta, ali ističe da postoji velika razlika između "crveno-belih" i "modrih".

- U Dinamu su mi pokazali vrata i rekli - idi, nisi nam potreban, dok je u Zvezdi ceo stadion skandirao - Ostani! To su dva različita rastanka.

Prosinečki kaže da u Zvezdi nije zauvek zatvorio vrata dok u Dinamo ne želi nikad više da se vrati.

- U Dinamo sasvim sigurno nikad više, dok u Zvezdi nisam zatvorio vrata. Ne želim da se vraćam u klub gde sam dvaput izigran, gde sam doživljavao poniženja. Iz Dinama su me triput terali, ne želim takve neugodnosti još jednom. Iako se kaže - nikad ne reci nikad, kada je Dinamo u pitanju, nikad više - jasan je Prosinečki.

Hrvate je zanimalo i šta Robi misli o reprezentaciji Srbije i može li Siniša Mihajlović da složi ekipu koja će parirati Hrvatskoj i Belgiji?

- U Srbiji su u prvom planu Zvezda i Partizan, dok je reprezentacija tek pod tri. Odnos prema nacionalnom timu je sasvim drukčiji nego u Hrvatskoj. Puno je novih igrača, nema više Stankovića, Žigića, Pantelića, Jovanovića, nema ni Vidića i naravno da Miha još nije našao tim koji može da parira Hrvatskoj i Belgiji. Imaju dobar odbrambeni blok - Ivanović, Kolarov, Subotić. Nemaju golgetera, probali su sa Šćepovićem, Lekićem, ali to nije to. Miha još nije odredio ni sistem igre, pokušao je sa 3-5-2, pa promenio u 4-3-3, ne zna se koju će opciju prihvatiti.

Poslednjih dana nagađalo se gde bi Žuti mogao da nastavi karijeru, a najnovija ponuda stigla je od FS Kameruna.

- Privlači me Kamerun, reprezentacija s izuzetnom tradicijom, koja već nekoliko godina stagnira, ali ima izuzetnu perspektivu. Naravno, najvažniji posao novog selektora biće da nagovori Samuela Etoa da se vrati u reprezentaciju. Vrlo su ambiciozni uoči Afričkog kupa nacija, a nadaju se i plasmanu na Svetsko prvenstvo. Ali, moram još da razmislim, dali su mi rok do 5. septembra.

(Telegraf.rs/Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA