ĐOKOVIĆ: Štedim snagu, sada protivnici postaju sve teži

Đoković iz "baze " u Nju Džersiju dolazi u Njujork samo kad igra mečeve, atmosferu njujorškog turnira dobro zna, pa štedi energiju za naredne rivale kojiće biti sve teži

  • 0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, posle plasmana u osminu finala US opena, očekuje meč sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom,  a drugi reket sveta je svestan da ga od osmine finala čeka daleko teži posao nego što je slučaj bio u prva tri kola.

- Vavrinka je jedan igrača koji drži visok nivo igre tokom cele godine i pokazuje to rezultatima na svim podlogama. Ima jako snažan servis. Sada protivnici postaju teži i bolje rangirani, pa ja moram da budem maksimalno koncentrisan u toku meča - naglasio je Đoković.

- Imao sam nedelju dana da poradim na raznim elementima igre pre ovog turnira. Na servis sam posebno obratio pažnju u poslednje dve godine jer sam imao malo poteškoća i jedan period kada sam nesvesno promenio tehniku. Trudim se da radim na tome jer može da posluži u današnjem tenisu kada dobijete dosta lakih poena na jak servis - rekao je Đoković.

Tokom trajanja poslednjeg grand slema sezone, Đoković je smešten u Nju Džersiju i samo kada igra dolazi u Njujork.

- Gotovo svaki dan kada ne igram, ostajem tamo. Nemam potrebu da dolazim ovde, imam dosta iskustva sa tom atmosferom koja vlada u toku turnira, nemam potrebu da dođem ovde i upijem je. Pokušavam da što više energije sačuvam za naredne izazove - istakao je srpski teniser.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA