Makabi vratio dug Partizanu

Strašnom serijom od 15:0 u trećoj četvrtini, izraelski tim prelomio meč u svoju korist

  • 0

Partizan nije uspeo da drugi put ove sezone u Pioniru obori na pleća Makabi. Izraelski tim je zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj četvrtini zabeležio trijumf od 84:78. Za razliku od duela u Evroligi, bodovi iz okršaja u Jadranskoj ligi idu na konto izraelskog giganta.

Oba trenera su krenula se nešto izmenjenim postavama u odnosu na standardne petorke koje forsiraju. Letonac Bertans je trojkom najavio da će biti pojačanje, dok se Makabi preteženo oslanjao na snagu Skorcinajidisa i šuteve Buršteina.

Najviše zahvaljujući dve brze vezane trojke Danila Anđušića, crno-beli su prvi kvartal završili vođstvom 24:17. Gde je stao Anđušić u prvoj, nastavio je Vlada Lučić u drugoj četvrtini. I on je vezao dve brze trojke i odveo Partizan na plus 13 (32:19). Ipak, Makabi je dobrom odbranom uspeo da istopi prednost crno-belih i da trojkom Blua uz zvuk sirene ode na poluvreme sa nerešenim rezultatom (48:48).

Startovao je Partizan solidno i u trećoj četvrtini. Rezultatska klackalica je trajala svo do 25. minuta, a onda je krenula strašna serija Izraelaca od 15:0 i već tada je bilo jasno da će srpski šampion teško do novog skalpa slavnog izraelskog tima. Partizan je smogao snage da se još jednom rezultatski približi Makabiju, došli su na 75:78, ali to je bilo sve.

Zvezde "ponosa Izarela" su opet dodale gas i na kraju je na semaforu stajao rezultat 78:84.

Najefikasniji u timu Makabija je bio Tal Burštein sa 18 poena, dok je "Sofo" Skorcinajidis dodao 12. Ipak, kvalitet Makabija je duža klupa, pa se u listu strelaca nisu upisali samo Papalukas i Elijahu.

U domaćem timu, sjajnu partiju je pružio Danilo Anđušić strelac 18 koševa. Lučić je dao 16, Raduljica 14, a Mačvan 12 poena...

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA