UČILI SMO OD NAJBOLJIH: Svetski basket šampioni igrali protiv Telegrafa (VIDEO) (FOTO)

Novosađani Bošković, Savić, Ždero i Bulut brzo su pokazali Gruu, Vesi i Gruji ko je gde, pa su se podelili između sebe. Pogledajte kako majstori igraju basket i saznajte razliku u pravilima

  • 0

Nekoliko dvojki, nekoliko zakucavanja i dva-tri ulaza posle "pik-en-rola" brzo su pokazali da im nismo ravni. Aj za nas manje-više, ali nije im ravan niko na planeti. Svetski šampioni u uličnom basketu održali su javni čas na terenima "Komtrejda", pa rezultat protiv Telegrafove estradno-biznis-novinarske ekipe nećemo ni pominjati.

Novosađani Milan Bošković, Marko Savić, Marko Ždero i Dušan Domović Bulut, koji su nedavno u Atini osvojili prvi zvanični svetski šampionat u basketu pod pokroviteljstvom FIBA, došli su u redakciju Telegrafa onako kako smo ih zamolili - u šortsevima, majicama i patikama. Mi smo izvadili loptu i kamere i u sastavu Veselin Jevrosimović, vlasnik "Komtrejda", reper Dalibor Andonović Gru i urednik sporta na Telegrafu Milan Grujić, hrabro istrčali na crveni tartan teren.

Posle nekoliko nameštenih akcija, kako bismo čitaocima što realnije dočarali način na koji igraju svetski šampioni, prešlo se na malo ozbiljniju igru, ali je borba postala ravnopravna tek onda kada su se njih četvorica podelili između sebe, a po jedno mesto u obe ekipe zauzeli košarkaški amateri profesionalnog duha Jevrosimović i Andonov. Jedna ekipa, zar je bitno koja, na kraju je pobedila 11:9, i to po pravilima basketa koji se igra širom Srbije na uličnim terenima, pošto treba vremena za navikavanje na pravila po kojima se igrao šampionat u Atini.

Osnovna razlika u pravilima nije u tome što se igra na 15 minuta, već što posle uzimanja lopte u odbrani ekipa koja prelazi u napad mora sa loptom da izađe van linije za tri poena, što celoj priči daje sasvim drugu dimenziju. Ako je vaša ekipa u napadu, možete napadati koš odmah posle skoka.

U razgovoru posle basketa, šampioni su nam se požalili na to da tokom sezone (april-septembar) nemaju gde da treniraju u Novom Sadu, kao i da su sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem razgovarali na tu temu. Veselin Jevrosimović im je ponudio terene "Komtrejda" za trening, na čemu su se momci zahvalili i rekli da će se javiti početkom sezone.

Bilo je i prisećanja na Atinu, logičnog zaključka da dve njihove dvojke vrede više od tri američka zakucavanja, kao i poštenog priznanja da su se baš pribojavali Francuza koje su pobedili u finalu. I nade da će Brazilci izabrati basket kao olimpijski sport u Riju, što bi Srbiju izbacilo u prvi plan za medalju...

(M. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA