TANJA DRAGIĆ ZA TELEGRAF: Sav trud isplatio se u jednom danu

Osam godina napora dovelo do ostvarenja sna na najlepši način, trijumfom uz svetski rekord na londonskom olimpijskom stadionu

  • 0

Atletičarka Tanja Gragić obradovala je javnost u Srbiji zlatnom medaljom u bacanju koplja na Paraolimpijskim igrama u Londonu koju je ukarasila i svetskim rekordom od 42,51 metra.

Tanja je uspela da izvuče maksimum iz sebe i da svoj najbolji rezultat, stari svetski rekord, nadmaši za pet metara. Bolje od njenog starog rekorda bacale su i Ruskinja Ana Sorokina i Austrijanka Natalija Eder, ali Tanja je svoj stari rekord nadmašila čak u četiri hica, a najbolji je bio u drugoj seriji.

Svestrana sportistkinja konačno je naplatila višegodišnje napore da bude najbolja.

- Sve se ostvarilo u jednom danu. Sav rad i trud isplatili su se na najvažnijem takmičenju. Treniram već osam godina i ovo je ostvarenje sna - rekla je Tanja u telefonskom razgovoru za Telegraf.rs.

- Stadion je bio krcat, publika je bila sjajna i sve je bilo nezaboravno - kaže Dragićeva, koja je trijumfovala na istom stadionu, londonskom olimpijskim, gde i jedan Jusein Bolt.

Tanja je iskusan i svestran paraolimpijac, iako ima samo 21 godinu. U Pekingu 2008., sa tek napunjenih 17, učestvovala je na Paraolimpijskim igrama u sasvim drugim disciplinama od ove u kojoj se proslavila. U međuvremenu pronašla je ono pravo i nema nameru to da menja.

- U Pekingu sam bila deveta u skoku udalj. U to vreme sam se, pored skoka u dalj, takmičila i u sprintu. Sad samo bacam koplje. Mislim, mi na treningu radimo razne discipline, ali ako hoćete da budete vrhunski morate se opredeliti za jednu, najviše dve. Ne znam da li ću još u nečem da se oprobam u budućnosti, videću kad mi se slegnu svi utisci posle ovoga - rekla je Tanja.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA