PROVALJEN: Lens Armstrong transfuzijom krvi krio doping

- U periodu od 22 sata do šest sati sledećeg jutra apsolutno je zabranjeno da se uznemiravaju biciklisti, a kamo li da se rade testovi. U to vreme je Lens mogao da se isprazni i sutra na miru da ode na testiranje - napisao je u knjizi njegov bivši klupski drug Tejlor Hamilton

  • 0

Ljubimac mnogih širom sveta. Čovek koji je pobedio rak i ponovo postao najbolji na svetu. Biciklista koji je šest puta za redom pobedio u prestižnoj "Trci oko Francuske" danas je jedan od omraženijih ljudi. Razlog je jednostavan - varao je.

Američki biciklista je pre nekoliko nedelja odustao od dalje odbrane na sudu što je odmah protumačeno da je "priznao sve ono za šta su ga optuživali". Prašina se još nije slegla, a osim oduzetih medalja i počasti, Lensa je "provalio" i bivši klupski kolega - Tajler Hamilton.

On je u svojoj knjizi izjavio da je "Lens preko noći transfuzijom krvi pokušavao da očisti organizam od svega i svačega".

- Zataškavanje mu je uspevalo, a sve agencije su ga dobro jurile. Tokom noći Lens bi radio transfuziju krvi kako bi sakrio sve što je pio. Naime, u periodu od 22 sata do šest sati sledećeg jutra apsolutno je zabranjeno da se uznemiravaju biciklisti, a kamo li da se rade testovi. U to vreme je Lens mogao da se isprazni i sutra na miru da ode na testiranje - napisao je između ostalog Hamilton.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA