IMA SE, MOŽE SE: Đurić plaća privatne čuvare dva miliona dinara po meču!

Utakmice Partizana od skoro obezbeđuju radnici firme "Ineks imogard", koji tu uslugu naplaćuju tri puta više od klupske redarske službe! Firma registrovana u Humskoj, a vlasnici su razne druge firme sa Kipra, Iz Luksemburga, sa Holandskih Antila...

  • 5

Fudbalski klub Partizan angažovao je pred početak sezone novu agenciju koja se bavi obezbeđivanjem utakmica, a novi bezbednjaci imaju tri puta skuplju tarifu od svojih prethodnika!

Agencija "Ineks imogard" od uprave "crno-belih" dobija po dva miliona dinara posle svakog meča u Humskoj, dok je dosadašnja klupska redarska služba zarađivala tek 700.000 dinara.

Kompanija "Ineks imogard" prijavljena je na adresi Humska 3b, a kao vlasnici navode se kompanije "Stedaluks" iz Luksemburga (24,19 odsto akcija), "Finkur NV" sa Holandskih Antila (24,19 %) i "Immopoint" iz Beograda (51,62 %). Vlasnici "Immopointa" su kompanija "Vejvnet trejding" sa Kipra i "Intrimo" iz Belgije, pa je do imena krajnjih vlasnika gotovo nemoguće doći.

Portparol Partizana Nenad Danilović tvrdi da je firma za bezbednost zamenjena na preporuku Fudbalskog saveza Srbije i da je nova agencija jeftinija od prethodne.

- Istina je da smo angažovali novo obezbeđenje, i to na preporuku FSS, koji sarađuje sa istom agencijom. Cilj je da poboljšamo nivo bezbednosti svih na stadionu, da nam se ne bi ponovio slučaj kada je u loži napadnut novinar "Informera" na poslednjem derbiju. Moram da kažem da novo obezbeđenje nije skuplje, već jeftinije od prethodnog - izjavio je Danilović za "Informer".

Novo obezbeđenje ima i zadatak da posebno motri na svečanu ložu u kojoj se nalazi najuže rukovodstvo kluba. Tako se protiv Jagodine dogodilo da je desetak bezbednjaka u civilu stajalo tačno ispred lože, kako bi sprečili eventualne incidente, pošto su navijači Partizana od prošle sezone kivni na upravu, a od mečeva sa AEL-om na svakoj utakmici traže ostavke uprave i predsednika Dragana Đurića.

- Nije to ništa novo, jer obezbeđenje na zapadu postoji već godinu i po dana - ocenio je Danilović.

Incident između rukovodstva Partizana i navijača sprečen je i na poslednjem prvenstvenom meču na Karaburmi. Nezadovoljni "grobari" uvredama su iz svečane lože ispratili generalnog sekretara Darka Grubora i člana UO Ratomira Babića, koji su im uzvratili, ali se, srećom, sve završilo na verbalnom sukobu.

Zbog toga što novo obezbeđenje ne poznaje fudbalere Partizana, kao ni klupske legende događale su se komične, ali i neprijatne situacije. Počev od meča s AEL-om, miks zona je ograđena mrežom visokom dva metra pa su neki igrači, poput Miloša Ostojića preskakali živicu da bi razgovarali s novinarima. Ratomiru Babiću, bivšim fudbalerima Zoranu Živkoviću i Iliji Zavišiću, kao i sadašnjem, Marku Šćepoviću desilo se da ih redari nisu odmah prepoznali, pa im u prvi mah nisu dali da uđu u ložu na stadionu.

(Telegraf.rs/Izvor: "Informer"/Foto: "Ineks imogard")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Matic

    4. septembar 2012 | 23:03

    Iza obe firme stoji Zecevic!

  • vlada

    4. septembar 2012 | 16:55

    Ovo je laz!!! da neko placa 20.000e po utakmici? Pa sta oni cuvaju i kakvu ovaj ima zaradu???Ne cuvaju belo

  • sofi

    5. septembar 2012 | 04:41

    iza firme je danko mladjenovic, njuska koja je posredovala u otkupu milije babovica u otmici od zemunaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA