TIPSAREVIĆ: Hoće da plate žene isto kao nas! OK, a zašto one ne igraju u pet setova?

"Stvarno ne bih imao ništa protiv da devojke zarađuju koliko momci, kad bi trošile istu količinu energije kao mi. Koliko vas misli da devojke u golfu treba da igraju na 16 umesto na 18 rupa", napisao na Tviteru srpski teniser

  • 5

Srpski teniser Janko Tipsarević podigao je glas protiv jednakih zarada muškaraca i žena na grend slemovima, a kao glavni argument navodi da muškarci za razliku od koleginica moraju da igraju na tri dobijena seta.

Povod za celu raspravu koju je Jankela pokrenuo na Tviteru bila je ubedljiva pobeda Serene Vilijams nad Čehinjom Hlavačkovom od 6:0, 6:0.

Stvarno ne bih imao ništa protiv da devojke zarađuju koliko momci, kad bi trošile istu količinu energije kao mi - napisao je Janko na svom Tviteru.

Ali, srpski teniser se tu nije zaustavio, pa nastavlja:

Ili ovde ima idiota koji ne misle tako? Ako ima, neka se jave i glasno kažu imena - dodao je Tipsa

Ni tu nije bio kraj, Janko je nastavio sa svojom analizom:

Dakle, koliko tih idiota misli da sestre Vilijams, Stosurova, Kiriljenko, Li, Šarapova i druge, od kojih su mnoge spremnije od većine momaka, nisu u stanju da odigraju pet setova? Molim da, ako ima takvih ustanu i kažu svoje ime jasno i glasno.

 

 

Svoj stav Janko je pokušao da pojasni primerima iz drugih sportova:

- Koliko vas misli da devojke u golfu treba da igraju na 16 umesto na 18 rupa? Šta je sa fudbalom, maratonom, takmičenjem u izjedanju hot dogova - završio je Tipsa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hixon

    4. septembar 2012 | 18:21

    Pa muskarci igraju vise setova zato sto su fizicki jaci od zena. Kako tebe prostaku to objasniti?

  • cule

    4. septembar 2012 | 22:18

    Klasicni sovinista. Sta njega briga koliko drugi zaradjuje. Sta sad, mi svi treba da se ljutimo zato sto on dolazi lakse do velikog novca od nas "obicnih smrtnika"?!

  • clemens

    4. septembar 2012 | 21:45

    ko kaže da je muški tenis gledaniji od ženskog? a ko gleda Tipsarevića, osim u Srbiji? Gledaniji je dubl koji igraju sestre Viliams juče na Openu nego sve Tipsarevićeve utakmice do sada na Openu... Kad uđe u neko polufinale Grend slema, nek onda priča, do tada bolje da se pokrije ušima i ćiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA