IVKOVIĆ: Imamo mnogo problema, preuzimam odgovornost za sve!

- U Podgorici protiv Crne Gore smo odigrali slabu utakmicu. Zabrinut sam bio i pre početka kvalifikacija, ali i sad sam. Ovaj tim ima strahovito mnogo problema i to ne smemo da krijemo - rekao je Ivković

  • 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković priznao je da njegov tim ima dosta problema i da je zabrinut kada je u pitanju plasman na prvenstvo Evrope u Sloveniji 2013. godine.

Srbija posle sedam odigranih utakmica u A grupi kvalifikacija ima skor 4-3 i za plasman na prvenstvo Evrope mora da dobije sve tri utakmice do kraja - Slovačku i Izrael kod kuće i Estoniju u gostima.

- Oscilacije u našoj igri su prisutne. U Podgorici protiv Crne Gore smo odigrali slabu utakmicu, moramo da idemo iz meča u meč, da razigramo tim i prebrodimo ovu krizu. Zabrinut sam bio i pre početka kvalifikacija, ali i sad sam. Ovaj tim ima strahovito mnogo problema i to ne smemo da krijemo - rekao je Ivković na konferenciji za medije u beogradskoj dvorani "Pionir".

On je dodao da ovaj tim nije isti onaj koji je pre tri godine u Poljskoj bio drugi u Evropi.

- Naši igrači nisu imali adekvatan napredak kao ostali u Evropi. Imali smo Tripkovića, koji je bio najbolji šuter, Veličkovića, a sada nam se povredio Lučić, koji je bio otkrovenje. Mi kao zemlja nemamo mogućnosti da te gubitke nadoknadimo - konstatovao je Ivković.

Ivković je istakao da kao trener preuzima punu odgovornost.

- Moramo da budemo realni, ovo nije fajtereski tim koji je fizički dominantan. Ipak, mkislim da smo u povoljnoj situaciji jer sami rešavamo svoju sudbinu.

On je naveo da ne želi da umanjuje pobedu Crne Gore u poslednjem meču minulog vikenda (72:62), ali da je sudijski kriterijum na tom meču "sumnjiv".

- Ne mislim da savez treba da šalje protest u FIBA, ali ja planiram da pozovem sudiju Lamoniku, koji je moj veliki prijatelj i da ga pitam kako je moguće da nam od trenutka kada smo stekli prednost dosudi tri faula u napadu, Krstića optereti ličnim greškama i dosudi tri sekunde u reketu. Ne kažem da je bilo tendencije, ali je definitivno protivnik posle toga vraćen u igru. To nisam video u karijeri, ali činjenica je da smo odigrali slabo i zasluženo izgubili - zaključio je Ivković.

Kada je u pitanju naredni meč u kvalifikacijama sa Slovačkom, selektor je rekao da Dejan Musli ima problema sa alergijom, Marko Keselj sa povredom ramena, a kapiten Nenad Krstić osim problema sa disanjem ima i distorziju skočnog zgloba.

Duško Savanović rekao je da ova reprezentacija Srbije i dalje poseduje kvalitet, ali da joj je uzdrmano samopouzdanje.

- Svaka predstojeća utakmica nam je bitna zbog situacije u kojoj se nalazimo. Sami smo krivi i nije nam se ovo desilo preko noći. Razvoj događaja u poslednje dve godine, uz povrede i odgovornost mlađih igrača doveo nas je u ovu situaciju - istakao je Savanović.

Na pitanje novinara zašto njegove partije nisu na ranijem nivou on je rekao:

- Ja sam u funkciji ekipe, nisam gladan i željan poena, ne želim da menjam stil igre, nisam ni od čega odstupio i trudim se da budem maksimalno u funkciji reprezentacije - poručio je Savanović.

Srbija sutra od 20.30 sati igra protiv Slovačke u Zrenjaninu.

(Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA