ČUDO TEHNIKE: U Hjustonu ne znaju koga će gledati, ali znaju u kojoj rezoluciji

Najveći viseći semafor biće instaliran u "Tojota centru", a dimenzije centralnog ekrana koji je u visokoj HD rezoluciji su 7,62 x 17,67 metara

  • 0

Navijače Hjustona ne može da raduje odlazak šest od osam igrača sa najvećom minutažom u prošloj NBA sezoni. Opet, dolazak Džerima Lina i Omera Ašika nije nešto što bi ih smirilo. Usput, uprava "Raketa" nije uspela u nameri da dovede Dvajta Hauarda (što i nije čudo), pa za sada niko ne zna kako će ekipa uopšte izgledati.

Međutim, gazda franšize Lesli Aleksander se svojski potrudio da publika u "Tojota centru" ima najlepši "pogled" i doživljaj utakmice. On je uz asistenciju Panasonika obezbedio najveći viseći semafor koji se ikada pojavio u zatvorenim arenama u SAD. Čudo tehnike biće postavljeno na prvoj utakmici (3. novembar) protiv Portlanda.

Osim kolosalnih dimenzija semafor će imati četiri ogromna ekrana. Centralni imaju dimenzije 7,62 x 17,67 metara, dok će dva sa "strana" biti kvadratnog oblika 7,62 x 7,62 metara. Svi ekrani su u visokoj HD rezoluciji (1.080p). Ovo znači da će iznad glava igrača na 62 odsto od ukupno 94 fita (28,65 m) dužine terena visiti ovaj gigantski semafor!

Dok se u "Tojota areni" ne instalira ovo čudo, "aktuelni rekorder" nalazi se u Indijanopolisu, u "Fildhausu", gde igraju košarkaši Indijane i koji je takođe instaliran za nastupajuću sezonu - 6,4 x 15,24 metara. Opet, oba semafora su mala u poređenju sa onim koji se nalazi na stadionu Dalas Kaubojsa. Njegove dimenzije su skoro tri puta veće od onog koji će biti postavljen u Hjustonu - 21 x 48 metara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA