Srbija ispustila plus sedam protiv Nemačke

Kristofersen postigao gol bukvalno u poslednjim sekundama za remi 21:21. Pobeda nad Švedskom u ponedeljak donosi polufinale

  • 0

Srpska rukometna reprezentacija ostala je bez pobede u poslednjim sekundama meča protiv Nemačke 21:21 (12:7) na startu druge faze Evropskog prvenstva. Golom Kristofersena koji je ušao umesto golmana, "panceri" su izbegli poraz koji im je visio čitav meč. Novu šansu da overi plasman u polufinale Srbija ima u ponedeljak protiv Švedske.

Imaju za čime da žale srpski reprezentativci.

Još jednom se ispostavilo da jednostavno umemo sa Nemcima. Ovoga puta, hrabra igra "orlova" nije krunisana pobedom i praktično promocijom u polufinale. To će izabranici Veselina Vukovića moći da ostvare već za dva dana trijumfom nad Švedskom. U subotu su Nemce ostavili bez pobede nad našom selekcijom na zvaničnim mečevima i posle 12. godine.

Kome je lakše neka računa ovako. Sa dva boda u preostala dva meča Srbija će biti među 4 najbolje ekipe na kontinentu.

Mnogi bi rekli "Eh da onaj nije pogodio". Ili da "onaj" nije branio.

Mi u svakom slučaju ne bismo pominjali padove u igri "orlova", promašene zicere. Ali...

Perfektno poluvreme

Srbija je fenomenalno započela utakmicu. Tvrda igra, koju su krasile neverovatno snažne odbrane više je odgovarala našoj selekciji koja je stigla do 5:1 i vrlo brzo razmrdala oko 10.000 navijača. Pretežno srpskih, ali bilo je tu i Makedonaca, Danaca i Poljaka koji su navijali za "orlove" iz svojih razloga.

Međutim, sa Nemcima se zaista nikad ne zna. Ni "plus 7" na poluvremenu, ni to što su u pojedinim trenucima bili očajni zbog nemoći da se nadigravaju sa srpskom odbranom nije lišilo optimizma trostruke svetske prvake da se izdignu i u poslednjim sekundama stignu do velike radosti.

Pojedinačno gledano Ilić je postigao 6, a Nikčević 3. Vrlo bitan je i učinak Ivana Stankovića koji je na više nego produktivan način zamenio ponovo indisponiranog Marka Vujina. Šut 3/3 najavljuje da ćemo Stankovića, onog pravog imati u najvažnijim duelima.

Kod Nemaca je klasu pokazao desno krilo Genshajmer sa 5 golova, ali je apsolutni junak gostujućeg tima ipak bio golman Hajneveter.

Nemci izjednačili u 49. minutu

Rival je prvi put izjednačio u 49. minutu i to dovoljno govori o svemu. Činjenica je da su osim celoukupne odbrane individualno u Srbiji odskakali samo Momir Ilić i golman Darko Stanić dugi period meča. Nekako su se Nemci šlepali uz nas, igrali igru gol za gol u finišu, imali određene sudijske odluke uza se, ali i sreću da Nikčević i Prodanović promaše čiste zicere u situaciji 1 na 1 sa odličnim nemačkim golmanom Hajneveterom sa 16 intervencija.

Taktika da se umesto njega u poslednji napad ubaci odlčni bek Kristofersen ispostavilo se kao pun pogodak, Nemci su kao i Danci par sati ranije stigli do uspeha u poslednjim trenucima. Jer, za Nemce je sigurno uspeh što nisu izgubili od ovakve Srbije.

Naši momci imaju za čim da žale. Ali, u tri derbija nisu poraženi na prvenstvu, imaju idealnu priliku da se nađu među 4 najbolje ekipe. To će im biti dovoljna motivacija da večeras propušteno već u ponedeljak nadoknade protiv Šveđana.

 

Srbija: Marjanac, Šešum, Vujin, Nikčević 4 gola, Manojlović 1, Toskić 1, Stanić 11 odbrana, Ilić 6, Marković, Prodanović 2, Stojković 2, Rnić, Beljanski, Čutura 2, Stanković 3, Nenadić.

Nemačka: Hens, Genshajmer 5, Rogiš 2, Klajn, Pfal 1, Vencek, Tojrkauf 1, Glandorf 4, Hajneveter 16 odbrana, Kristofersen 2, Grecki 4, Lihtlajn, Šrenger, Kaufman 2, Has.

(telegraf/s.m.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA