SRBIJA - SLOVAČKA 20.30 (TV): Pobeda imperativ protiv nejakog rivala

Košarkaši Srbije ubedljivo su pobedili Slovačku (93:71) i na njihovom terenu u trećem kolu kvalifikacija za EP, pa, uprkos svim problemima, ne bi trebalo da strepe za ishod meča u Zrenjaninu

  • 0

Košarkaši Srbije dočekaće večeras u Zrenjaninu (20.30 RTS) reprezentaciju Slovačke u osmom kolu kvalifikacija za Evrobasket 2013. u Sloveniji.

Posle razočaravajućih poraza u oba meča protiv Crne Gore i na gostovanju u Izraelu, "orlovi" nemaju više prava na kiks ako hoće da zauzmu drugo mesto u grupi koje obezbeđuje direktan plasman na EP. Slovačka je, reklo bi se, nedorastao protivnik, o čemu svedoči i pobeda reprezentacije Srbije od 22 poena razlike na prvom meču u Levicama (93:71), tako da imperativ pobede ne bi trebalo da bude veliki teret za naše košarkaše.

Selektor Dušan Ivković zahteva ozbiljan pristup.

- Izuzetno važna utakmica sa Slovačkom, kao što je bila i sa Islandom u Nišu. Posle slabe igre u Podgorici, moramo da pobedimo i razigramo tim. Period do kraja kvalifikacija posmatramo u paketu. Ne bih želeo da namećem imperative, ali potrebno je dobiti sve tri utakmice - ocenio je Ivković.

Večeras se igraju i ostale utakmice osmog kola u našoj grupi, od 20.00 Izrael dočekuje Island, a pola sata kasnije Crna Gora počeće meč protiv Estonije.

TABELA GRUPE A: Crna Gora 14 bodova, Srbija 11, Izrael 11, Estonija 11, Slovačka 8, Island 8.

Deveto kolo (8. 9.): Island - C. Gora (15.45), Estonija - Srbija (20.00), Izrael - Slovačka (20.00).

Deseto kolo (11. 9.): Estonija - Island (18.00), Srbija - Izrael (20.30), C. Gora - Slovačka (20.30).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA