Biševac: Da nastavimo imidž defanzive koji su nam ostavili

- Realizacija jeste trenutno jedan od problema, a on će se lako rešiti sa više mirnoće u završnom pasu - rekao je Zoran Tošić, fudbalski reprezentativac

  • 0

Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Biševac izjavio je da bi voleo da on i saigrači nastave visok kvalitet odbrane koju su u nacionalnom timu ostavili prethodnici, jer je taj segment igre osnov savake uspešne ekipe.

- Mnogi smatraju da je odbrana najbolji deo našeg tima, ali defanziva je osnov svake uspešne ekipe. Jaka, sigurna odbrana, daje sigurnost da se i u napadu uradi ono što se planira. Voleo bih da nastavimo imidž i kvalitet defanzive koji su nam ostavili prethodnici u reprezentaciji - rekao je Biševac na konferenciji za medije u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Biševac, koji je sa 29 godina trenutno najstariji igrač u reprezentaciji Srbije, smatra da bi pobedom protiv Škotske u Glazgovu, nacionalni tim stekao neophodno samopouzdanja za nastavak kvalifikacija.

- Sve zavisi od nas, naše igre, raspoloženja. Znamo da će nam biti teško u Glazgovu, čeka nas borben, agresivan rival. Početak kvalifikacija je jako važan. Pobeda bi nam donela preko potrebno samopouzdanje - dodao je Biševac.

Vezista moskovskog CSKA Zoran Tošić istakao je da je reprezentacija dobro odigrala generalnu probu protiv Republike Irske i da ima iskustva protiv timova kao što je Škotska.

- Generalno, na dobrom smo putu. Znamo šta želimo, definisali smo način na koji želimo da stignemo do cilja. Realizacija jeste trenutno jedan od problema, a on će se lako rešiti, sa više mirnoće u završnom pasu. Sa golovima će doći i pobede, a sa tim i samopouzdanje - rekao je Tošić.

On je dodao da očekuje nikad neizvesniji kvalifikacioni ciklus.

- U grupi nijedna reprezentacija nije autsajder, kakve smo ranije imali, bar na papiru. Belgijanci su željni velikog takmičenja, dugo nisu bili na nekom završnom turniru. Hrvati su dugo u vrhu evropskog fudbala, a mi imamo kvalitet da se ravnopravno nosimo sa svim rivalima koji nam stoje na putu do plasmana na Mondijal u Brazilu - poručio je Tošić.

(Tanjug.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA