Ilić: Švedska pada za polufinale

Srpski reprezentativci krive sreću i pad koncentracije što su ispustili pobedu protiv pancera

  • 0

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izjavio je da sa Nemcima mora uvek da se igra jako i skoncentrisano svih 60 minuta.

- Bila je ovo teška utakmica. Imali smo sjajan tempo u prvom poluvremenu, diktirali tok utakmice i nadvisili ih u svim segmentima igre. Upozoravili smo jedni druge tokom pauze da protiv Nemaca mora da se igra svih 60 minuta, ali na kraju nismo izdržali -rekao je Ilić nakon remija 21:21 protiv "pancera".

Levi bek Srbije je bio najefikasniji u našem timu sa šest golova, dok je Ivan Nikčević četiri puta bio strelac.

- Imali smo nekoliko situacija da na sedam golova prednosti prelomimo meč, ali nismo uspeli. Ne znam šta se desilo, kao da smo se uplašili. Nadam se da ćemo protiv Švedske uspeti da obezbedimo plasman u polufinale Evropskog prvenstva - rekao je Ilić.

Selektor Veselin Vuković napomenuo je posle remija sa Nemačkom da bi pre godinu dana ovakav rezultat oberučke prihvatio. Vođa novog talasa srpskog rukometa, međutim, niti je želeo niti mogao da sakrije utučenost zbog propuštene šanse da se osvoje nova dva boda i obezbedi plasman u polufinale.

- Razočarani smo. Ja posebno. Izgoreli smo u želji da brzo završimo meč, jer smo na poluvremenu imali osetnu prednost. Počeli smo sa preuranjenim šutevima, razbranili Hajnevetera. Imale su i sudije svog udela u svemu - kaže Vuković.

Na novinarsku konstataciju da Srbija protiv Švedske može da reši sve brige, selektor je rekao:

- Potrebno je da se dignemo fizički, a meč sa Nemcima je posebno bio mentalno iscrpljujuć. Idu nam na ruku ostali rezultati prvog kola i ja očekujem da odemo u polufinale. Makar i sa dva remija.

Pivotmen Rasto Stojković smatra da su Nemci imali više sreće.

- Ovog puta u nastavku smo slabije odigrali u napadu, sa lošijom koncentracijom i to nas je koštalo na kraju. Idemo dalje, mislim da nam treba još jedan bod za polufinale. Još uvek smo neporaženi na prvenstvu što je veliki plus za nas, kao i to što smo uspeli jednu Nemačku da zadržimo na 21 golu - rekao je Stojković.

Ivan Nikčević je rekao da je u poslednjem napadu plan bio da se Nemcima ne dozvoli da upute šut na gol.

- Šta da se radi, imali smo na kraju dva promašena zicera i osvojili samo bod. Idemo dalje, ostaju još dve utakmice - rekao je posle meča Nikčević.

Srbija u u ponedeljak igra protiv selekcije Švedske i dovoljan joj je bod da obezbedi plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA