"Orlovi" očekivano deklasirali Slovake

"Orlovi" u Zrenjaninu ubedljivo slavili 87:62. Rezervisti iskoristili minute, Nedović briljirao

  • 0

Ubedljivim trijumfom nad Slovačkom, košarkaška reprezentacija je u Zrenjaninu petom pobedom u svojoj kvalifikacionoj grupi za plasman na Evropsko prvenstvo stigla nadomak cilja.

Našoj reprezentaciji neophodne su pobede u poslednja dva kola nad Estonijom i Izraelom. U Estonij "orlovi" gostuju za vikend, dok u poslednjoj rundi. 11. septembra, dočekuju Izraelce.

Prepuna "Kristalna dvorana" je posle 87:62 (22:10, 20:15, 23:19, 22:18) burnim aplauzom nagradila Ivkovićeve izabranike, koji su imali veliku želju da poprave sve ono loše što se nagomilalo u igri tokom meča u Podgorici protiv Crne Gore.

Sa sigurnošću može da se kaže da Srbija mečevima sa rivalima koje je "unapred pobedila" pristupa ozbiljno.

Istina, Dušan Ivković je tokom prvog poluvremena u "Kristalnoj hali" imao kritike prema igračima, kao na primer: "Ne igramo odbranu, a košarka je jednostavna igra", međutim, ponovo su "orlovi" vrlo rano slomili protivnika i priuštili zrenjaninskoj publici dvadesetak minuta poptunog uživanja u košarci.

Selektor je bitno prošarao sastav. Minutaža je malo zamenjena, pa su Krstić, Teodosić, Savanović malo više nego obično odmarali, dok je svoje minute u igri maksimalno iskoristio Nemanja Nedović. Dojučerašnji igrač Crvene zvezde bio je najefikasniji na meču sa 20 poena.

SRBIJA: Teodosić 3, Tepić 6, Rašić 7, Paunić, Bjelica 11, Savanović 8, Krstić 3, Anđušić 5, Erceg 10, Mačvan 4, Nedović 20, Štimac 10.

GRUPA A - 8. kolo

Srbija - Slovačka 87:62

Crna Gora - Estonija 76:67

Izrael - Island 92:75

Redosled: Crna Gora 8-0, Izrael 5-3, Srbija 5-3, Estonija 4-4, Island 1-7, Slovačka 1-7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA