POČEO NFL: Kauboji jači od šampiona

Na otvaranju sezone Dalas na gostovanju savladao branioca titule, Njujork Džajantse, 24:17 u meču u kojem su briljirali kvoterbek Kauboja Toni Romo i raningbek Demarko Marej

  • 0

NFL sezona počela je iznenađenjem, Dalas Kaubojsi slavili su kao gosti protiv aktuelnih šampiona Njujork Džajantsa sa 24:17 i prekinuli 12-godišnju tradiciju da branilac titule u novoj sezoni startuje pobedom. Od 2004. sezonu otvara aktuelni šampion na svom terenu, mečom koji se obično igra u četvrtak, ali zbog predizborne kampanje američkog predsednika Baraka Obame, ovog puta odigran je dan ranije.

Po običaju početak šampionata obeležen je i koncertom, pre utakmice nastupali su Maraja Keri i Gven Stefani.

Tim Dalasa, koji je poslednjih sezona uglavnom razočaravao, potpuno je nadvisio Njujorčane, a briljirali su kvoterbek Kauboja Toni Romo, raningbek Demarko Marej, malo poznati risiver Kevin Ogltri i defanzivac Demarkus Ver.

Romo je kompletirao 22 pasa iz 29 pokušaja za 307 jardi, uz tri pasa za tačdaun i jedan presečen, Marej je istrčao 131 jard u svega 20 nošenja lopte i uhvatio još dva pasa za ukupno devet jardi, Ogltri je uhvatio  osam pasova za 114 jardi i dva tačdauna, dok je Ver dvaput sekovao kvoterbeka Džajantsa Ilaja Meninga i imao još tri obaranja protivničkih igrača.

Kauboji su prvi put poveli sa 7:3, minut pre kraja prvog poluvremena i održali su vođstvo do kraja, a najveća prednost iznosila je 14 poena (24:10). Džajantsi su uspeli da smanje na 24:17 dva i po minuta pre kraja, ali do završetka utakmice nisu uspeli da preotmu loptu gostima i morali su da se pomire sa porazom.

(Telegraf.rs/Foto: AP/Bil Kostroun)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA