• 0

SELEKTOR GOLUBOVIĆ: Draženko je oštećen, koeficijenti nisu u redu

U finalu Paraolimpijskih igara takmiče se tri kategorije takmičara sa različitim stepenom hendikepa, pa se metri pretvaraju u poene, a srpski selektor misli da to nije preračunato na adekvatan način

  • 0

Selektor srpskih paraolimpijaca Vlastimir Golubović smatra da je uspeh Draženka Mitrovića, osvajača srebra u bacanju diska na Igrama u Londonu, mogao da bude i veći da su koeficijenti, kojima se vrednuju razultati takmičara sa različitim stepenom hendikepa, bili bolje postavljeni.
- Draženko je oštećen u bacanju diska, koeficijenti nisu u redu - izjavio je Golubović za Telegraf.rs

- Mitrović je ubedljivo najbolji sportista u svojoj konkurenciji. Imao je ozbiljnih zdravstvenih problema, što nismo hteli da ističemo. Da je bio zdraviji bacio bi disk još metar dalje i pobedio bi.
Mitrović se nadmetao u klasi “F54″, u kojoj je dosadašnji najbolji rezultat svih vremena bio hitac Leonarda Dijaza sa Kube od 32,76 metara. Mitrović je u Londonu dva puta pomerao tu granicu: najpre u prvoj seriji hicem od 32,90 metara, a onda i postavljanjem aktuelnog svetskog rekorda od 32,97 metara, u trećoj seriji.
Mitroviću je zlato izmaklo pošto se u finalu Paraolimpiskih igara takmiče tri kategorije takmičara sa različitim stepenom hendikepa, pa se metri pretvaraju u poene. Kubanac Dijaz u međuvremenu prešao je u klasu "F56" i njegov rezultat doneo mu je sedam poena više, pa mu je pripala zlatna medalja.
(Telegraf.rs)Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima