SELEKTOR GOLUBOVIĆ: Draženko je oštećen, koeficijenti nisu u redu

U finalu Paraolimpijskih igara takmiče se tri kategorije takmičara sa različitim stepenom hendikepa, pa se metri pretvaraju u poene, a srpski selektor misli da to nije preračunato na adekvatan način

  • 0

Selektor srpskih paraolimpijaca Vlastimir Golubović smatra da je uspeh Draženka Mitrovića, osvajača srebra u bacanju diska na Igrama u Londonu, mogao da bude i veći da su koeficijenti, kojima se vrednuju razultati takmičara sa različitim stepenom hendikepa, bili bolje postavljeni.

- Draženko je oštećen u bacanju diska, koeficijenti nisu u redu - izjavio je Golubović za Telegraf.rs

- Mitrović je ubedljivo najbolji sportista u svojoj konkurenciji. Imao je ozbiljnih zdravstvenih problema, što nismo hteli da ističemo. Da je bio zdraviji bacio bi disk još metar dalje i pobedio bi.

Mitrović se nadmetao u klasi “F54″, u kojoj je dosadašnji najbolji rezultat svih vremena bio hitac Leonarda Dijaza sa Kube od 32,76 metara. Mitrović je u Londonu dva puta pomerao tu granicu: najpre u prvoj seriji hicem od 32,90 metara, a onda i postavljanjem aktuelnog svetskog rekorda od 32,97 metara, u trećoj seriji.

Mitroviću je zlato izmaklo pošto se u finalu Paraolimpiskih igara takmiče tri kategorije takmičara sa različitim stepenom hendikepa, pa se metri pretvaraju u poene. Kubanac Dijaz u međuvremenu prešao je u klasu "F56" i njegov rezultat doneo mu je sedam poena više, pa mu je pripala zlatna medalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA