POI, SREBRNI MITROVIĆ ZA TELEGRAF: Konkurencija u Londonu je strašna

Atletičar Draženko Mitrović nada se plasmanu i u finale koplja, što bi bila još jedna šansa da se popravi već odličan bilans naših sportista na Paraolimpijskim igrama

  • 0

Srpski paraolimpijac Draženko Mitrović uvećao je bogati niz medalja srebrom u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Londonu, uz svetski rekord, koji ipak nije bio dovoljan da bi se sjajni srpski sportista okitio zlatom.

U finalu POI u bacanju diska takmiče se tri kategorije sportista sa različitim stepenom hendikepa, njihovi rezultati pretvaraju se u poene, pa tako može da se desi da novi svetski rekorder na bude i pobednik takmičenja.

Sam Mitrović u telefonskom razgovoru sa Telegraf.rs  istakao je jaku konkurenciju na Igrama.

- Ove godine pre Paraolimpijskih igara učestvovao sam na Prvenstvu Evrope u Holandiji i uzeo zlato u bacanju diska i bacanju kugle, a bronzu u bacanju koplja. Ovde, u Londonu, konkurencija je mnogo jača, u bacanju kugle bio sam tek osmi iako sam bolje bacio kuglu nego kad sam postao evropski prvak. I disk sam dalje bacio nego na Evropskom prvenstvu, ali osvojio sam drugo mesto - rekao je Mitrović.

Srpskom paraolimpijcu preostale je još jedna disciplina u Londonu, bacanje koplja. Na pitanje šta očekuje, odgovorio je:

- Nadam se da se plasiram u finale, kad se nađem tamo sve je moguće.

Mitrović je osvojio pregršt medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, a ovo mu je drugi put da je uzeo medalju na Paraolimpijskim igrama, u Pekingu 2008. osvojio je srebro, takođe u bacanju diska.

- Bio sam pet puta evropski prvak i tri puta svetski prvak. Osvojio sam tri zlata na EP 2010, a na svetskim prvenstvima pobeđivao sam 2009. u Bangaloreu u Indiji i prošle godine u Šarži u Emiratima. Na Paraolimpijskim igrama nisam osvajao zlato. Ne znam da li ću se takmičiti na sledećim Igrama u Riju, četiri godine su mnogo duge, ne mogu da budem siguran. Sve ovo je prilično naporno. U međuvremenu su svetska i evropska prvenstva, sledeće godine održava se SP u Lionu.

U Srbiji sportista sa hendikepom sete se kad donesu medalju, ali njihova takmičenja, naročito Paraolimpijske igre, izazivaju veliku pažnju javnosti u svetu.

- Uvek su puni stadioni i dvorane. Igre u Londonu nisu izuzetak. Možda je u Pekingu bilo i više navijača, ali tamo su dovodili i decu iz škola, u Londonu su sve karte rasprodate - kaže Mitrović.

Položaj Paraolimpijaca u Srbiji, očekivano, nije blistav, mada Mitrović pokušava da na to gleda sa pozitivne strane.

- Uslovi nisu idealni, ali bolji su nego što su bili ranije. Ja se nadam da će ovaj dobar rezultat naših sportista u Londonu uticati da nam se popravi položaj - zaključio je Draženko Mitrović.

(Telegraf.rs/Foto: london2012.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA