• 0

Slobodan Popović novi selektor srpskih atletičara

Legenda srpske Atletike Slobodan Popović zamenio Dragišu Kuzmanovića na poziciji saveznog kapitena na predlog Veselina Jevrosimovića, predsednika Atletskog saveza Srbije

  • 0

Legenda srpske atletike Slobodan Popović novi je selektor Atletske reprezentacije Srbije, odlučeno je na 18. sednici Upravnog odbora Atletskog saveza Srbije, održanoj 5. septembra u prostorijama kompanije "Komtrejd". Sednicom je predsedavao Veselin Jevrosimović, predsednik ASS, i na njegov predlog došlo je do promene selektora.
Popović je na poziciju selektora došao sa mesta sportskog direktora Atletskog saveza Srbije, a doskorašnji selektor Dragiša Kuzmanović ubuduće će biti zamenik Popovića.

Na sednici su bili razmatrani rezultati srpskih atletičara na Prvenstvu Evrope u Helsinkiju, Svetskom prvenstvu za juniore u Barseloni i Olimpijskim igrama u Londonu. Izveštaje su podneli Dragiša Kuzmanović, Slobodan Popović i Dragan Životić, član Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije ispred ASS. Izveštaji su usvojeni, ali je na predlog predsednika Atletskog saveza Srbije, Veselina Jevrosimovića, Slobodan Popović postavljen za novog saveznog kapitena.
Upravni odbor ASS doneo je i odluku o revidiranju sastava Stručnog saveta ASS, koji će ubuduće obavljati znatno ozbiljnije zadatke nego do sada. Konstatovano je da se više računa mora vodizi o poštovanju svih pravilnika koje je doneo UO, a da naročito treba obratiti pažnju na poštovanje Zdravstvenog pravilnika ASS.
Formirana je Radna grupa za izmenu Propozicija za takmičenja ASS, kojom će rukovoditi Ivica Možek, komesar za takmičenja ASS. Usvojen je i Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja atletskog sporta u Srbiji 0d 2012. do 2016.
(Telegraf.rs)

 
 
 
 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima