NEDOVIĆ ZA TELEGRAF: Daćemo 150 odsto sebe da se plasiramo na Evrobasket

Selektor odlučuje ko će koliko igrati, a mi smo tu da ispunimo zadatke. Snaga Srbije je u timskoj igri

  • 0

Plejmejker Lijetuvos Ritasa Nemanja Nedović bio je najbolji igrač Srbije u pobedi nad Slovačkom, koja nas je približila plasmanu na Evrobasket, što je izazvalo i reakciju selektora Dušana Ivkovića, koji je rekao da je "Nemanja, pored talenta, pokazao i kakvu energiju i motoriku ima".

Iako je za odličnu partiju - 20 poena, uz šut iz igre 11-9 i tri asistencije dobio brojne pohvale, Nemanja ne želi da ističe svoj učinak i kaže da su za trijumf zaslužni ispoštovan dogovor iz svlačionice, ali i velika podrška sa tribina.

- Ispunili smo dogovor da protiv Slovačke, koja je igrala oslabljena neigranjem najboljeg igrača, odigramo timski, odgovorno i maksimalno od samog početka. Uspeli smo da ispunimo to, odigramo bez oscilacija i sigurno stignemo do pobede. To nam je važno i zbog našeg samopouzdanja, ali i zbog publike.

Mladi plejmejker impresioniran je zrenjaninskom publikom.

- Odavno već govorim da je važno da reprezentacija igra po gradovima Srbije, da se ne držimo samo Beograda. U Zrenjaninu smo imali fantastičnu podršku, publika je bila divna i želim da im se zahvalim.

Srbija još nije obezbedila plasman u Sloveniju, ali uz dve pobede do kraja kvalifikacija sigurno ćemo se naći na Evrobasketu.

- Ne želim sad da kalkulišem da li bi nam jedna pobeda donela plasman, siguran sam da ćemo svi dati i 150 odsto mogućnosti kako bismo ostvarili obe pobede i plasirali se na Evropsko prvenstvo.

Nedović ne očekuje da će mu odlična igra protiv Slovačke doneti veću minutažu u Estoniji i protiv Izraela u Areni.

- Selektor odlučuje o tome kojih 12 igrača će igrati, a mi smo tu da ispunimo zadatke.

Po okončanju reprezentativnih obaveza mladi plej će otputovati u Litvaniju, u svoj novi klub Lijetuvos Ritas.

- Dan posle utakmice protiv Izraela (11. septembar) dobijamo slobodno a ja 13. idem u Litvaniju. Biće malo teško jer prvi put odlazim u inostranstvo, ali tamo će me sačekati trener Džikić koji će mi sigurno pomoći. Takođe, u početku će sa mnom biti i otac, a posle dolaze smene - mama, pa neki drugari... snaći ću se već nekako - kaže Nedović.

Nemanja odlazi iz Crvene zvezde u trenutku kad se klub konsolidovao i kad je stvorena jaka ekipa.

-Svi znamo koliko se Zvezda pojačala. Ne bih prognozirao šta mogu da urade u prvenstvu, regionalnoj ligi i u Evropi, ali želim im sve najbolje. Uz malo sreće siguran sam da mogu da pokažu kvalitet i potencijal.

(Olja Mrkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA