RUKOMET: Partizan pred punom Banjicom napada Ligu šampiona!

Srpski šampion u polufinalu kvalifikacija igra protiv Porta. Trener Brković: Favoriti smo, igramo pred "grobarima"

  • 0

Partizan će na domaćem terenu pokušati da se drugu godinu zaredom domogne rukometne Lige šampiona. Crno-beli su na Banjici domaćini kvalifikacionog turnira tokom vikenda.

Rival srpskom šampiona u polufinalu je Porto, dok će u eventualnom meču za plasman u elitu igrati protiv pobednika duela Sloga (Doboj) - Lovćen.

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković ne beži od uloge favorita.

- Prva utakmica sa Portom je najvažnija jer u slučaju poraza nema ništa od Lige šampiona. Verujemo da kao i prošle godine možemo da pobedimo Porto i opet se plasiramo u elitu. Preuzećemo ulogu favorita jer smo domaćini i igramo pred našim navijačima. Razmišljamo samo o pobedama i o plasmanu u Ligu šampiona - izjavio je trener "crno-belih" Aleksandar Brković.

Samo pobednik direktno ulazi u grupu gde ga čekaju Monpelje, Čekovski Medvedi, Flensburg, Ademar Leon i ekipa sa vajld-kard turnira.

Polufinalni susret Partizana i Porta u subotu igra se od 17 sati, dok će od 19.30 sati igrati predstavnici BiH i Crne Gore.

Utakmica između Partizana i Porta na programu je u subotu od 17 sati, dok meč između Sloge i Lovćena počinje od 19.30.

Dan kasnije meč za treće mesto igraće se od 17, a finale od 19.30 sati.

Pobednik ide u Ligu šampiona, drugoplasirani i trećeplasirani nastaviće takmičenje u trećem kolu kvalifikacija za Kup EHF-a, a četvrtoplasirana u drugom kolu kvalifikacija za isto takmičenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA