No Vejd, no problem

Šesta pobeda Majamija u isto toliko odigranih mečeva bez popularnog "Fleša"

  • 0

Ni odsustvo Dvejna Vejda ne sprečava Majami da redom gazi protivnike. U trećoj utamici zaredom u kojoj nisu mogli da računaju na povređenog "Fleša", zabeležili su i treću pobedu: razbili su Filadelfiju 113:92. Ukupno, bio je ovo šesti meč u kojem su igrali bez Vejda i svih šest su pobedili. U reprizi prošlogodišnjeg prvog kola plej-ofa protiv "Siksersa", teret su izneli druge sve trećine velikog Majamijevog terceta Lebron Džejms i Kris Boš. Lebron je postigao 28 poena, a Boš tri poena više.

Bez prve zvezde su igrali i Čikago Bulsi i poput "Hita" i oni su zabeležili pobedu. U "gradu vetrova" su savladali Šarlot 95:89 iako su igrali bez povređenih Rouza i Noe. Karlos Buzer je preuzeo ulogu tim lidera i zatrpao koš Šarlota sa 23, poena. Samo poen manje je ubacio Luol Deng.

Memfis je nastavio sa iznenađujuće dobrim partijama. "Grizliji" su deklasirali Kngse sa 122:95. Preko 20 poena su ubacili Rudi Gej, Konli, Mejo i Mark Gasol.

Atlanta je pružila još jednu ubedljivu partiju i do nogu potukla skromni Klivlend, zahvaljujući fantastičnih 55,4 % uspešnosti u šutu iz igre. Džo Džonson je sa 25 poena predvodio "Jastrebove" kojima je ovo bila peta pobeda u poslednjih šest mečeva. Sada ih očekuje pet vezanih gostovanja. Radmanović je dao šest poena, bez promašaja u šutu. Što se Klivlenda tiče, nastavili su sa slabim izdanjima. Prvi pik Kajri Irving je opet jedini odskočio sa 18 poena, ali mala je to vajda za "Kavse" koji su poraženi na šest od poslednjih osam utakmica.

Susret Denvera i Njujorka je protekao u ličnom oksšaju Danila Galinarija i Karmela Entonija, momaka koji su prošle godine u velikom trejdu samo zamenili dresove ova dva tima. Posle dva produžetka, Niksi su pali u Medisonu, bilo je 119:114 za Nagetse. Italijan se osvetio Niksima ubacivši im 37 poena. Još jedan bivši igrač Njujorka je imao osvetničko veče. Al Herington je dao 24 poena, od čega 22 u drugom poluvremenu. Karmelo Entoni je imao slabo veče, ubacio je 25 poena, ali promašio 20 od 30 šuteva.

U Solt Lejks Sitiju, Juta je odličnom igrom u finišu meča sa 108:98 bila bolja od Minesote. Pol Milsap je sa 26 poena vodio Jutu do trijumfa. Kod "vukova" je najbolji bio Riki Rubio sa 17 oena i 11 asistencija. Miličić 10 poena, četiri skoka uz šut iz igre 5/8. Nikola Peković je za 17 minuta dao osam koševa uz polovičan procenat šuta iz igre.

Dalas je sa 83:81, bio bolji od Nju Orleansa, ali trijumf dobija na težini, ako se zna da su igrali bez Novickog koji je povredio koleno i odsustvovaće naredne tri-četiri utakmice. Lamar Odom i Delonte Vest postigli su po 16 poena za šampiona, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Okafor sa 16 poena i čak 17 skokova.

U derbiju Teksasa, Hjuston je na svom terenu oborio na pleća San Antonio. Kevin Martin je dao 25 koševa, Louri i Dragić po 14, Skola i Dalamber po 12. Ovo je šesti uzastopni trijumf "Raketa" i najbolji niz rezultata od februara 2009. San Antonio nastavlja da posrće u gostima. Van svog terena imaju mizernih 1:6, a u Hjustonu su se istakli Tijago Spliter sa 25 i Toni Parker sa 24 poena.

Predvođeni strelcem 28 poena Rodnijem Stakijem Detroit Pistonsi su sa 94:91 savladali Portland. Ovo je tek druga pobeda "klipova" u poslednjih 12 mečeva.

Majami - Filadelfija 113:92

Nju Orleans - Dalas 81:83

Atlanta - Klivlend 121:94

Njujork - Denver 119:114 (posle dva produžetka)

Detroit - Portland 94:91

Čikago - Šarlot 95:89

Sakramento - Memfis - 95:128

Hjuston - San Antonio 105:102

Nju Džersi - Oklahoma 74:84

Juta - Minesota 108:98

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA