ZVEZDA PRODAJE MIJAILOVIĆA? Srđan od juna u Zenitu!

Šampion Rusije ponudio Crvenoj zvezdi 4 miliona evra za 18-godišnjeg reprezentativca. Prema predlogu kluba iz Sankt Peterburga, Mijailović ostaje na "Marakani" još godinu dana

  • 0

Najbogatiji i najskuplji ruski klub Zenit  ponudio je Zvezdi četiri miliona evra za Srđana Mijailovića! Klub iz Sankt Peterburga je u prvim kontaktima s Beograđanima, osim obeštećenja, ponudio i predugovor i opciju prema kojoj bi mladi vezista do kraja ove sezone nosio crveno-beli dres, a u junu 2013. prešao u redove Zenita.

Angažovanje Srđana Mijailovića izrazita je želja trenera lidera ruskog šampionata Lučana Spaletija. Italijan je pre izvesnog vremena od pojedinih skauta dobio preporuku da obrati pažnju na 18-godišnjeg igrača Crvene zvezde, a on je nakon niza odgledanih utakmica odlučio da uputi zvaničan predlog upravi kluba. Kada su čelnici Zenita čuli da je reč o fudbaleru Crvene zvezde, odmah su aktivirali već postojeće kontakte s "bratskim" klubom iz Srbije, s obzirom na to da je "Gasprom" generalni sponzor i jednima i drugima.

Povezanost posredstvom jedne od najmoćnijih svetskih kompanija sigurno će Zenit izbaciti u prvi plan i značajno olakšati postizanje konačnog dogovora dva kluba. Takođe, nije zanemarljivo ni ponuđeno obeštećenje od četiri miliona evra, pogotovo što se u ovom trenutku Mijailovićeva vrednost na fudbalskom tržištu procenju na daleko manji iznos od 1,5 miliona evra.

Konačno, u svemu bitnu ulogu igra i predlog da Mijailović narednih godinu dana ostane na "Marakani" i pomogne Zvezdi u ostvarenju cilja da se titula vrati u Ljutice Bogdana. Tek posle toga on bi za ugovoren iznos, koji neće biti podložan korekcijama u junu, otišao u Sankt Peterburg i pridužio se ekipi koja ubrzano postaje "drim tim" sa istoka Evrope. Mijailović bi u tom projektu bio deo mladih snaga koje bi stasavale uz asove poput Hulka, Keržakova, Vicela, Danija, Denisova.

Rusi su rekli svoje, na potezu je Crvena zvezda.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti/Foto: mojacrvenazvezda.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA