Federer i Del Potro zakazali četvrtfinale (VIDEO)

Nadal siguran protiv zemljaka Lopeza, Berdiha izviždala publika.

  • 0

Rodžer Federer i Rafael Nadal su bez većih problema obezbedili plasman u četvrtfinale Australijen Opena. I ostali favoriti poput Del Potra i Berdiha su opravdali očekivanja.

Favoriti iz donje polovine žreba su sigurnim koracima zagazili među osam najboljih na Australijan Openu. Federer, Nadal i Del Potro nisu izgubili ni set u osmini finala, dok je Berdih nešto teže izašao na kraj sa Nikolasom Almagrom.

Federer je lakše nego što se očekivalo slomio opor domaće nade Bernarda Tomića koji je uprkos neospornom talentu pokazao da mu nedostaje svežine posle dva maratonska meča u pet setova koja je odigrao pre ovog duela. Na kraju 6:4, 6:2, 6:2 za Švajcarca koga u četvrtfinalu očekuje Huan Martin Del Potro.

"Delpo" je u osmini fiala pregazio Filipa Kolšrajbera 6:4, 6:2, 6:1 i pokazao da se vraća u staru formu koja mu je donela krunu na US Openu.

Ubedljiv je bio i Rafa Nadal protiv zemljaka Felisijana Lopeza 6:4, 6:4, 6:2. Nadal je pet puta "slomio" zemljaka na servisu, a kada Lopez bez prednosti servisa, onda je lak zalogaj... Pokušao je da parira Nadalu sa osnovne  i izgubio je svaku šansu za trijumf.

Najuzbudljiviji meč su odigrali Tomaš Berdih i Nikolas Almagro. Čeh je pobedio 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), 7:6 (7:2), ali ga je publika izviždala na kraju meča jer nije želeo da se rukuje sa Almagrom. Berdih se naljutio jer je mislio da ga je Španac namerno gađao lopticom u telo prilikom jednog izlaska na mrežu.

OSMINA FINALA

(2) Rafael Nadal (Španija) - Felisijano Lopes (Španija) 6:4, 6:4, 6:2

(7) Tomaš Berdih (Češka) - (10) Nikolas Almagro (Španija) 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), 7:6 (7:2)

(11) Huan Martin Del Potro (Argentina) - Filip Kolšrejber (Nemačka) 6:4, 6:2, 6:1

(3) Rodžer Federer (Švajcarska) - Bernard Tomić (Australija) 6:4, 6:2, 6:2.

(Telegraf/Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA