FORMULA 1: Hamiltonu pol-pozicija u Monci, Alonso tek na 10. mestu

Vozač Meklarena za 23 stotinke nadmašio klupskog kolegu Britanca Džensona Batona, slede Brazilac Masa na Ferariju, Britanac Pol di Resta iz tima Fors Indija, pa trojica Nemaca - Šumaher (Mercedes), Fetel (Red bul) i Rozberg (Mercedes)

  • 0

Vozač Meklarena Britanac Luis Hamilton krenuće sa pol-pozicije na Velikoj nagradi Italije u Formuli 1, nakon što je na današnjem zvaničnom treningu na stazi u Monci ostvario najbolje vreme.

Hamilton je odvezao krug za 1:24,010 i za 23 stotinke nadmašio zemljaka i klupskog kolegu Džensona Batona, pobednika prošlonedeljne trke u Belgiji.

Treće mesto osvojio je Brazilac iz Ferarija Felipe Masa, a dominaciju Britanaca potvrdio je četvrtoplasirani Pol di Resta iz tima Fors Indija.

Posle njih startovaće trojica Nemaca - Mihael Šumaher (Mercedes), Sebastijan Fetel (Red bul) i Niko Rozberg (Mercedes), potom Finac Kimi Raikonen (Lotus), Japanac Kamui Kobajaši (Zauber) i tek sa 10. pozicije lider šampionata Španac Fernando Alonso (Ferari).

Alonso uoči sutrašnje trke ima 164 boda, slede Fetel sa 140, Mark Veber sa 132, Raikonen sa 131, Hamitlon sa 117, Baton sa 101....

Trka za Veliku nagradu Italije u Monci na programu je sutra od 14 sati.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA