KOŠARKAŠKI MRAK I BRUKA! Estonija pobedila Srbiju!

Sramotno izdanje Ivkovićevih izabranika dovoljno za poraz u Talinu i smanjenje šansi za odlazak na Evropsko prvenstvo. Pobeda nad Izraelom imperativ!

  • 2

Mučili smo se tokom celih kvalifikacija. Nije bilo drugačije ni u Talinu, gde je doživljen veliki košarkaški šamar. Srbija je poražena od Estonije 88:81 (16:22, 25:21, 22:20, 25:18) i poslednje kolo kvalifikacija dočekuje sa velikom zebnjom.

Teodosić, Krstić i ekipa pobedom u poslednjem kolu protiv Izraela sigurno idu Sloveniju, ali u slučaju trijumfa sa tačno 19 poena razlike. U tom slučaju formirao bi se trougao sa Izraelcima i Estoncima (podrazumeva se da će pobediti Islanđane), a naša selekcija bi bila najbolja

Kakavu košarku vi igrate?! Do juče niko nije mogao ni da pomisli da Srbija u košarci može da izgubi od Estonije!

Od EP u Sloveniji će biti 24 reprezentacije na prvenstvu. Da se to pravilo ne primenjuje, mi ne bismo mogli ni da se nadamo da ćemo otići na završno takmičenje.

Poraz u Estoniji komplikuje situaciju, i na rešenje moramo da čekamo do poslednjeg kola.

Krenula je Srbija dobro. Već u drugom minutu vodili smo 9:3, i održali tu prednost do kraja prve četvrtine.

Što je meč sve više odmicao, naši košarkaši bili su sve lošiji. Ušlo se u ritam Estonaca koji su igrali "trči i pucaj“ košarku i forsirali svoju glavnu karakteristiku - šut za tri poena. Na oduševljenje tek nekoliko hiljada svojih navijača često su pogađali, a Krstiću, Teodosiću i ekipi unosili dodatnu nervozu.

Skoro ceo meč igrali smo bez klasičnog centra, i ta bekovska-centar linija skoro da nije ni funkcionisala.

U drugom poluvremenu situacija se nije promenila. Štaviše, bila je lošija.

Već u trećoj četvrtini Estonci su prvi put nekoliko puta poveli, ali se u poslednju deonicu ušlo sa nerešenim ishodom (63:63). Nastavak je doneo kristalizaciju slike. Dudina ekipa nije imala odgovor na agresivnog domaćina, prečesto je lako gubila lopte pod košem rivala, dok se i ovog puta ispoljila boljka sa prvim organizatorom igre Milošem Teodosićem, koji u trenucima kada se rezultat lomio nije bio "sav svoj".

Poslednji period najavio je katastrofu, jer su Estonci napravili velikih 10 poena razlike. Do petog minuta poslednje četvrtine postigli smo samo pet poena.

Ponovo smo bili prinuđeni na to da gledamo neizvesnu završnicu, u kojoj se po ko zna koji put i protiv autsajdera Srbija nije pokazala kao stabilna selekcija.

Još malo podataka... Iako smo drastično viša reprezentacija, Estonci su bili u egalu u broju skokova, ali je bivša sovjetska republika održala lekciju iz kolektivne igre ostvarivši čak 23 asistencije (Srbija svega pet).

Duda mora nešto da menja. Biće teško pobediti Izrael sa 13 razlike, ali nije nemoguće. Možda i odemo u Sloveniju.

SRBIJA: Teodosić 16, Tepić 16, Krstić 20, Bjelica 11, Rašić, Savanović 6, Mačvan, Musli, Erceg 7, Nedović 3, Štimac 2

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nik

    9. septembar 2012 | 10:55

    Ma nema veze, bitno je da Partizan po svaku cenu bude prvak svake godine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA