BESPLATNO NA IZRAEL: Duda traži podršku navijača!

- Pripremamo se sa samo jednim ciljem - da pobedimo sutra Izrael. Svesni smo značaja i očekujem podršku publike kako bismo ispunili osnovni cilj - rekao je Ivković

  • 0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je svestan teške situacije u kojoj se nalazi njegov tim, ali da je optimista i da veruje u pobedu protiv Izraela i plasman na prvenstvo Evrope.

Srbiji je za siguran plasman na šampionat koji će se naredne godine održati u Sloveniji potreban trijumf od najmanje 19 poena razlike, dok bi u slučaju pobede sa manjom razlikom najverovatnije prošla dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Svesni kritične reprezentacije, KSS je doneo odluku da karte za Izrael budu besplatne. Svaka osoba će, uz obaveznu ličnu kartu, moći da podigne najviše dve ulaznice na blagajnama "Pionira" do 14 časova na dan odigravanja utakmice.

- Pripremamo se sa samo jednim ciljem - da pobedimo sutra Izrael. Ovi igrači su pružili maksimum, ali takav je sticaj okolnosti i sigurno im sve ovo teško pada, a moj posao je da tim dovedem u situaciju da pobedi. Svesni smo značaja i očekujem podršku publike kako bismo ispunili osnovni cilj - rekao je Ivković na konferenciji za medije u dvorani "Pionir".

On je dodao da ne razmišlja o razlici, već da u svaku utakmicu ulazi sa željom da tim odigra najbolje što može.

- Posle najslabije utakmice u kvalifikacijama protiv Estonije sada nas očekuje Izrael. Ostalo je malo vremena, moramo da budemo mentalno spremni i izvučemo pouke, ne samo iz Talina, nego i iz svih prethodnih utakmica - istakao je Ivković.

Kako je naveo, Srbija je u Estoniji odigrala vrlo slabu odbranu dozvolivši protivnikuda postigne 88 poena i taj segment igre mora da bude puno bolji protiv Izraelaca.

- Od 14 igrača koje imam na raspolaganju Paunić i Kešelj su obavili terapije, Teodosić ima bolove u skočnom zglobu, ali očekujem da bude spreman. Izrael igra dobru košarku sa dosta trčanja i ukoliko želimo da ih pobedimo moramo da zaustavimo njihovu prednju liniju u sastavu Tijus-Ohajon-Kaspi. Iz tetranzicije u Tel Avivu smo primili 25 poena i sada moramo da ih sprečimo - zaključio je Ivković.

Srbija uoči poslednjeg kola kvalifikacija ima skor 5-4, dok Izrael ima učinak 6-3. Utakmica se igra sutra od 20.30 sati u beogradskoj dvorani "Pionir".

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA