Petarda "orlića" za silovit ulazak u baraž!

Selekcija Aleksandra Jankovića pobedila Makedoniju 5:1 i čeka žreb za baraž 14. septembra

  • 0

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je u spektakularnoj pobedi nad Makedonijom u Kruševcu najavila velike mogućnosti uoči baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Izraelu naredne godine.

Izabranici Aleksandra Jankovića bili su siloviti - 5:1 (2:0) i na ubedljiv način okončali takmičenje u grupi na prvoj poziciji četvrte kvalifikacione grupe!

Strelci za Srbiju su bili tandem Zvezdaša, Ognjen Mudrinski i Luka Milunović u prvom poluvremenu, dvostruki strelac Miloš Jojić, član Partizana, i Filip Malbašić, član Hofenhajma.

Jedini gol za Makedonce delo je Fazlija.

Srbija je imala lagan posao pred 5.000 navijača na stadionu Napretka. Gosti su koliko-toliko odolevali do vodećeg gola Mudrinskog, a onda je usledila fudbalska lekcija ekipi koja ne može ozbiljno da parira srpskoj reprezentaciji.

"Orlići" će se 14. septembra u Nionu naći u žrebu za baraž. Plasman u Izrael obezbediće sedam pobednika baraž mečeva (12. i 16. oktobar) i domaćin prvenstva.

Četvrta grupa - osmo kolo

Srbija - Makedonija 5:1 (2:0)

(Mudrinski 10, Milunović 39, Jojić 67, 70, Malbašić 81 - Fazli 77)

Danska - Severna Irska 3:0 (2:0)

Redosled: Srbija 18, Danska 16, Makedonija 12, Severna Irska 4, Farska Ostrva 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA