PRESUDA: Krišito oslobođen optužbi da je "nameštao utakmice"

- Ovo je lep dan za mene, srećan sam zbog odluke suda. Istovremeno, i dalje sam ljut jer sam zahvaljujući tim optužbama propustio EP. Ipak, neću tražiti obeštećenje, jer pokušavam da se na normalan način izborim sa situacijom - rekao je štoper ruskog šampiona Zenita

  • 0

Italijanski fudbalski reprezentativac Domeniko Krišito rekao je da je istovremeno srećan i ljut što je sud, zbog nedostatka dokaza, obustavio istragu protiv njega zbog navodnog nameštanja utakmica. Krišito je zbog te istrage ostao bez mesta u timu za Evropsko prvenstvo, na kojem su Azuri stigli do finala.

- Ovo je lep dan za mene, srećan sam zbog odluke suda. Istovremeno, i dalje sam ljut jer sam, zahvaljujući tim optužbama propustio sam EP. Ipak, neću tražiti obeštećenje, jer pokušavam da se na normalan način izborim sa situacijom - rekao je štoper ruskog šampiona Zenita.

Selektor Italije Ćezare Prandeli u junu je uvrstio Krišita na konačan spisak igrača za EP, a potom ga je izbrisao nakon što su policajci upali u sobu igrača u trening centru Koverćano kod Firence.

Krišito je bio osumnjičen da je u maju 2011. godine, kao igrač Ðenove, učestvovao u nameštanju prvenstvene utakmice sa Sampdorijom. Pored Krišita, zbog nedostatka dokaza, optužbi su oslobođeni Dario Daineli, Omar Milaneto i Rodrigo Palasio.

Fudbalski savez Italije (FIGC) i selektor Prandeli više puta su ponovili da izostavljenje Krišita sa spiska za EP ne znači i priznanje krivice.

- Zašto me onda sada ne pozovu u ekipu? Zaista ne znam, ali trenutno sam skoncentrisan na Zenit. Možda ću ponovo izboriti mesto u reprezentaciji ako budem igrao dobro u klubu - zaključio je Krišito.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA