TO JE FUDBAL: Šest komada mnogo dobre Srbije! (VIDEO)

Vels ponižen na “Karađorđu” – 6:1! Strelci Kolarov, Tošić, Đuričić, Tadić, Ivanović i Sulejmani. Igra koja dugo nije viđena od nacionalnog tima Srbije uliva optimizam posle dva kola kvalifikacija

  • 0

Srbija je pobedila Vels 6:1 (3:1) u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo! Fenomenalna partija koja obećava pred nastavak borbe za Brazil.

Srbija je dobila generaciju koju odavno čeka! Mladu, a iskusnu, brzu i efikasnu. U redu ne bei trebalo preteraivati sa slavljem protiv Velsa (svi su računali na ova tri boda), ali igra na “Karađorđu” obećava.

Vels je možda najslabiji tim naše grupe, ali ovakvoj pobedi i igri Srbije se niko nije nadao.

SRBIJA – VELS 6:1 (3:1), prva pobeda Siniša Mihajlović na čelu nacionalnog tima. Orlovi su posle šest mečeva bez trijumfa slavili!

Čini se da je ovakav rezultat stigao u pravom trenutku – pred pauzu u kvalifikacijama. Dovoljno da euforija splasne pred dolazak Belgijanaca 12. oktobra.

- Znali smo da će biti teško dok ne postignemo prvi gol! Posle je sve bilo lakše – rekao je Siniša Mihajlović odmah po završetku meča.

Šest golova – šest strelaca za veličanstvenu noć u Novom Sadu, gde je nacionalni tim igrao posle 31 godine.

Pet – šest minuta je delovala neizvenost kako će izgledati drugi put srpski tim bez klasičnog napadača, ali kada je Zoran Tošić prvi put proleteo kroz odbranu Velšana i izborio korner, obrisi igre koju traži Siniša Mihajlović su se uočili.

Mnogo je majstorija Aleksandra Kolarova u 16. minute pomogla da “oslobodi” mahom mlade igrače Srbije. Kada je levica defnzivca Mančester Sitija posao odradila kao nekada Siniše MIhajlovića počela je rapsodija.

Drugi, treći, četvrti, peti, šesti gol! Igrali su kao osice srpski fudbaleri. Držali čvrsto sredinu terena, loptu “na prvu” delili sa leve na desnu stranu, šutirali, centrirali. Fudbal, kakav od nacionalnog tima nismo doživeli bar dve i jače godine, igrao se 90 minuta na stadionu Vojvodine – gotovo bez greške!

Mihajlović je u odnosu na meč u Škotskoj počeo sa tri izmene. Ispostavilo se da s u startovi Fejse, Markovića i Tadića bili pravi pogodak.

Njih trojica su uz fenomenalnog Kolarova vukli tim, dizali stadion na noge i na vreme otvorili rivala. Sve posle je bila pesma Mihajlovićevog tima.

“Orlovi” u pravoj atmosferi dočekuju jedan od derbija kvalifikacija 12. oktobra, kada dočekuju Belgiju, koja je remizirala sa Hrvatskom kod kuće 1:1.

NOVI SAD. Stadion: "Karađorđe". Gledalaca: 11.000. Sudija: Duarte Gomeš (Portugal).

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Nastasić, Biševac, Kolarov - Fejsa, Ignjovski (od 85. Mijailović) - Tošić (od 70. Sulejmani), Tadić, Marković - Đuričić (od 81. Lekić).

VELS: Majhil - Ganter, Vilijams, Blejk, Metjuz (od 46. Rikets) - Edvards (od 46. Von), Alen (od 71. King), Čerč, Ramzi, Bejl - Morison.

TOK UTAKMICE

Srbija od 16. minuta vodi 1:0! Maestralno je slobodan udarac izveo Aleksandar Kolarov sa ivice kaznenog prostora i prvim golom u dresu reprezentacije doneo toliko željeni gol Srbiji i Siniši Mihajloviću!

Novi gooooool! U 24. minutu pogodio je Tošić na asistenciju prethodnog strelca. Samo nekoliko minuta kasnije duplirana je prednost Srbije! Kolarov je "pokidao" po levoj strani, odigrao dupli pas sa Lazarom Markovićem, izgubio na kratko loptu u kaznenom prostoru, ali se neviđenom upornošu izborio za nju, dodao u prazno, a Zoran Tošić samo overio loptu u gol Ostrvljana.

31. minutu - gol za Velšane bez šanse. Bila je to majstorija Gereta Bejla, koji je sa 25. minutu poslao loptu u rašlje Vladimira Stojkovića. Bio je nemoćan naš golman usled topovskog udarca beka Totenhema!

Toooo klinci! Filip Đuričić u 37. minutu donosi 3:1! Kao i Kolarovu, njegov prvi gol u A selekciji. Član Herenvena je primio loptu od Ignjovskog na ivici šesnaesterca, poigrao se sa sa defanzivcem Velsa, a onda poslao loptu pod rašlje.

DRUGO POLUVREME

Pritisak Srbije je nastavljen i u drugom delu. Ultra brzu akciju Lazara Markovića i Filipa Đuričića, član Herenvena nije uspeo da reši situaciju golom.

To je uspeo Dušan Tadić u 55. minutu donevši 4:1! Branislav Ivanović je oduzeo loptu na sredini terena, stuštio se ka šesnaestercu gostiju, zavrnuo loptu ka sredini kaznenog prostora, a bivši fudbaler Vojvodine lako postigao prvi gol u dresu nacionalnog tima.

Novi gol i novi strelac! U 80. minutu strelac je bio kapiten Branislav Ivanović. Dočekao je odbijenu loptu i sa 20 metara levom nogom savladao Majhila.

Prethodnu "bombama" pokušali Lazar Marković i Aleksandar Kolarov. Oni su promašili, ali ne i defanzivac Čelsija.

6:1! Tačku je stavio Sulejmani. U finišu je lukom uhvatio golmana gostiju na spavanju i na veliki način se prvotimac vratio u nacionalni tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA