Otvoreni tajni dokumenti o tragediji na Hilsbrou

Nijedna organizacija nije bila optužena za tragediju na Hilsbrou, ali se porodice nadaju da će im novootkriveni dokumenti pomoći u pronalaženju odgovornih

  • 1

Rođaci 96 osoba koje su poginule u tragediji na stadionu Hilsboro, u aprilu 1989. godine, dobili su pristup tajnim dokumentima, za koje veruju da dokazuju da su greške policije dovele do nesreće.

 

Posle više od 20 godina borbe, porodice su danas počele pregledanje 400.000 stranica dokumenata koji ranije nisu objavljivani i u kojima se govori o akcijama policije, hitne pomoći i istražitelja koji su vodili istragu o smrti 96 navijača Liverpula.

 

Nesreća se dogodila 15. aprila 1989. godine u polufinalu FA Kupa između Notingem foresta i Liverpula, kad je 96 navijača zgnječeno ili se ugušilo na tribini stadiona Hilsbro u Šefildu.

 

Advokati očekuju da će dokumenta dokazati njihove ranije tvrdnje da su greške policije direktno doprinele nesreći, a da su greške drugih dovele do toga da neki od povređenih ne dobiju lekarsku ponoć.

 

Nijedna organizacija nije bila optužena za tragediju na Hilsbrou, ali se porodice nadaju da će im novootkriveni dokumenti pomoći da odgovorne optuže.

 

(Beta)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA