• 0

Đoković najavio posetu vrtiću

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković, nacionalni ambasador UNICEF-a, posetiće narednog utorka novootvoreni vrtić "Ispod lipa“ u Lešnici kod Loznice

  • 0

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković, nacionalni ambasador UNICEF-a, posetiće narednog utorka novootvoreni vrtić "Ispod lipa“ u Lešnici kod Loznice.
Ðoković će imati priliku da vidi novouređeni prostor vrtića i dvorišta, da se druži sa decom koja su počela da se igraju i uče u ovom novom prostoru, kao i da porazgovara sa njihovim roditeljima i starateljima o značaju i prednostima koje donosi strukturisano učenje u ranom detinjstvu.

Vrtić u Lešnici nastao je u okviru saradnje UNICEF-a, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za interaktivnu pedagogiju (CIP) u oblasti razvoja u ranom detinjstvu. Cilj je da se poveća pokrivenost i poboljša kvalitet predškolskog obrazovanja za decu uzrasta od tri do pet godina u opštinama u Srbiji koje su najslabije obuhvaćene predškolskim obrazovanjem.
U okviru ovog partnerstva, i delom zahvaljujući donaciji Novaka Ðokovića, do sada su unapređeni uslovi za rad i boravak dece u vrtićima u opštinama Aleksinac, Bor, Kladovo, Loznica, Novi Pazar, Prokuplje, Sjenica, Smederevo, Vranje i Zaječar.
Ðokovićeva humanitarna fondacija u sredu na dobrotvornoj večeri u Njujorku prikupila je 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije.
Najbolji srpski teniser, ujedno i počasni predsedavajući fondacije, bio je domaćin ovog humanitarnog događaja, gde su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD.
(Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima