• 0

Đoković najavio posetu vrtiću

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković, nacionalni ambasador UNICEF-a, posetiće narednog utorka novootvoreni vrtić "Ispod lipa“ u Lešnici kod Loznice

  • 0

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković, nacionalni ambasador UNICEF-a, posetiće narednog utorka novootvoreni vrtić "Ispod lipa“ u Lešnici kod Loznice.
Ðoković će imati priliku da vidi novouređeni prostor vrtića i dvorišta, da se druži sa decom koja su počela da se igraju i uče u ovom novom prostoru, kao i da porazgovara sa njihovim roditeljima i starateljima o značaju i prednostima koje donosi strukturisano učenje u ranom detinjstvu.

Vrtić u Lešnici nastao je u okviru saradnje UNICEF-a, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za interaktivnu pedagogiju (CIP) u oblasti razvoja u ranom detinjstvu. Cilj je da se poveća pokrivenost i poboljša kvalitet predškolskog obrazovanja za decu uzrasta od tri do pet godina u opštinama u Srbiji koje su najslabije obuhvaćene predškolskim obrazovanjem.
U okviru ovog partnerstva, i delom zahvaljujući donaciji Novaka Ðokovića, do sada su unapređeni uslovi za rad i boravak dece u vrtićima u opštinama Aleksinac, Bor, Kladovo, Loznica, Novi Pazar, Prokuplje, Sjenica, Smederevo, Vranje i Zaječar.
Ðokovićeva humanitarna fondacija u sredu na dobrotvornoj večeri u Njujorku prikupila je 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije.
Najbolji srpski teniser, ujedno i počasni predsedavajući fondacije, bio je domaćin ovog humanitarnog događaja, gde su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD.
(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima