• 0

VESLANJE: Oba srpska četverca u finalu EP, dvojac i dubl skul u repesažima

Četverac bez kormilara i laki četverac pobedili u svojim grupama, repesaž dubl skula danas po podne, dvojac bez kormilara na popravnom u subotu

  • 0

Srpski četverac bez kormilara i laki četverac plasirali su se u finala na Evropskom prvenstvu u Varezeu.
Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar pobedili su u drugoj kvalifikacionoj grupi četverca bez kormirala sa vremenm 6:02.00 minuta, ispred Belorusije, Italije, Turske i Holandije. Iz prve grupe direktan plasman u finale izborila je Grčka (5:57.17 minuta), a ostale posade moraće u sutrašnji repesaž.

Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić su u četvercu bez kormilara za lake veslače bili prvi ispred Nemačke i Rusije sa vremenom 6:05.42.
Pre četveraca u petak su u Varezeu veslali dvojac bez kormilara i dubl skul koji će plasman u polufinale tražiti u repesažima.
Dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Beđik zauzeli su drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a trku su završili sa vremenom 6:44.20 minuta. Direktan plasman u finale izborila je Holandija, koja je osvojila prvo mesto u grupi.
Dubl skul koji čine Marko Marjanović i Aleksandar Filipović osvojio je treću poziciju u kvalifikacionoj grupi sa vremenom 6:21.51 minuta.
Repesaž dubl skula vozi se danas po podne, a dvojac bez kormilara ponovo će u čamac u subotu ujutru.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima