VESLANJE: Oba srpska četverca u finalu EP, dvojac i dubl skul u repesažima

Četverac bez kormilara i laki četverac pobedili u svojim grupama, repesaž dubl skula danas po podne, dvojac bez kormilara na popravnom u subotu

  • 0

Srpski četverac bez kormilara i laki četverac plasirali su se u finala na Evropskom prvenstvu u Varezeu.

 

Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar pobedili su u drugoj kvalifikacionoj grupi četverca bez kormirala sa vremenm 6:02.00 minuta, ispred Belorusije, Italije, Turske i Holandije. Iz prve grupe direktan plasman u finale izborila je Grčka (5:57.17 minuta), a ostale posade moraće u sutrašnji repesaž.

 

Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić su u četvercu bez kormilara za lake veslače bili prvi ispred Nemačke i Rusije sa vremenom 6:05.42.

 

Pre četveraca u petak su u Varezeu veslali dvojac bez kormilara i dubl skul koji će plasman u polufinale tražiti u repesažima.

 

Dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Beđik zauzeli su drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a trku su završili sa vremenom 6:44.20 minuta. Direktan plasman u finale izborila je Holandija, koja je osvojila prvo mesto u grupi.

 

Dubl skul koji čine Marko Marjanović i Aleksandar Filipović osvojio je treću poziciju u kvalifikacionoj grupi sa vremenom 6:21.51 minuta.

 

Repesaž dubl skula vozi se danas po podne, a dvojac bez kormilara ponovo će u čamac u subotu ujutru.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA