• 0

ŽFK Crvena zvezda dobio UO

Cilj novog Upravnog odbora jeste da ženski fudbal digne na viši nivo i da Crvena zvezda bude lider i u Srbiji i na Balkanu

  • 0

Ženski fudbalski klub Crvena zvezda izabrao je novi Upravni odbor, na čijem je čelu dugogodišnji sportski radnik Sveta Mirković.
- Cilj novog Upravnog odbora jeste da ženski fudbal digne na viši nivo i da Crvena zvezda bude lider i u Srbiji i na Balkanu - rekao je Mirković.
On je istakao da je ženski fudbal u svetu u ekspanziji i da je primetno da u Srbiji, u kojoj još nije dovoljno zastupljen, vlada sve veći interes kako igračica tako i gledalaca i sponzora.
Trener Crene zvezde Darko Stojanović ističe da je ekipa veoma mlada, ali da već ima šest reprezentativki Srbije u A selekciji i veći broj u mlađim selekcijama.
- Naša ambicija je da budemo bolji nego prošle godine, kada smo bili vicešampioni i finalisti Kupa Srbije - rekao je Stojanović.
Stojanović je naveo da su u A rerezentaciji Srbije kapiten Ivana Erak, najbolji strelac Jovana Damjanović, Nada Živanović, Nada Popov, Ivana Damjanović i Ivana Krstić, a interesantan podatak je da u ekipi nastupaju i tri igračice iz SAD, dve iz Losa Anđelesa i jedna iz Njujorka.
-  Golman Alisa Klark iz Los Anđelesa izrazila je želju da brani za reprezentaciju Srbije i trenutno smo u proceduri dobijanja državljanstva za nju - rekao je trener Stojanović, dodavši da je u timu i Tara Korkoran iz SAD.
(Beta / Foto: crvenazvezdafk.com)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima